Kıbrıs Türk Edebiyatı’nın en önemli isimlerinden biri olan, uzun yıllar Kıbrıs Türk Yazarlar Birliği'nin Başkanlığını üstlenmiş ve 9 Mayıs 2014 tarihinde vefat eden Ali Nesim’in düşüncelerini, eserlerini ve Kıbrıs Türk Kültürünü yaşatmak için Kıbrıs Türk Yazarlar Birliği tarafından  2016 yılından itibaren “Ali Nesim Edebiyat Ödülleri” veriliyor.

Ödül töreni yanında Kıbrıs Türk Yazarlar Birliği 40. Yılını da kutlayacağı etkinlik 31 Mayıs 2022 Salı saat 19.30’da Hidden Garden-Lefkoşa’da yapılacak ödül töreni gerçekleştirilecek.

Aynı etkinlikte, 40. yıl anısına Birliğe maddi manevi desteği olan Girne Belediyesine, Yakın Doğu Üniversitesi ve Kültür Dairesi’ne de teşekkür plaketleri sunulacak. Törende ayrıca Girne Belediyesi’nin katkılarıyla Eralp Adanır’ın hazırladığı  Birliğin öyküsünü anlatan  40. yıl kitabı ve Kültür Dairesi’nin katkılarıyla  çıkan, Birlik Başkanı Prof.Dr.Şevket Öznur, editörlüğünü yaptığı Ali Nesim’in bugüne kadar yayımlanmamış olan “Karagöz Yeniden Kıbrıs’ta” kitabı, tanıtılıp konuklara hediye verilecek.

2022 Ali Nesim Edebiyat Ödülleri verilecek yazarlar şöyle:

Araştırmacı-Yazar-Şair Mahmut İslâmoğlu, (Onur Ödülü)

Gazeteci-Yazar Mustafa Doğrusöz, (Vefa Ödülü)

Araştırmacı Yazar Hüseyin Kaba, (Araştırma Ödülü)

Turgül Tomgüsehan, (Roman Ödülü)

Şair Mustafa İzzet Adiloğlu, (Şiir Ödülü)

Yazar Fezile Olkanlı, Girne Belediyesi (Genç Yazar Teşvik Ödülü)