Dr. Sinan Arkın ve Prof. Dr. Asım Vehbi, Girne’ye kazandırılması planlanan 174 dönümlük doğal parkın parçası olacak 40 metrelik heykel projesi Asil Köylü’nün amacını ve gerçekleşmesi halinde Kıbrıs’a sağlayacağı getirileri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Dr. Sinan Arkın, “Heykel projesinin hayata geçmesinin en önemli amaçlarından biri, çevre, sanat ve kültür projelerine fon yaratabilmektir” dedi.            

 

Dr. Sinan Arkın: “Asil Köylü geliri ile çevre, sanat ve kültür projelerine fon sağlayacak”                      

Asil Köylü Heykel projesinin amaçlarını anlatan ARUCAD Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Sinan Arkın, projenin ana fikrini şöyle açıkladı: “Projenin hayata geçmesiyle birlikte birçok turist heykeli ve doğal parkı ziyarete gelecektir. Ziyaretlerden elde edilecek gelirin çevre, sanat ve kültür alanlarındaki projelere fon yaratmasını amaçlıyoruz. Maalesef bu alanlarda çok fazla proje fonlanamıyor, çünkü altyapı ve kamu gibi öncelikler var. Bu heykelin önceliği de gelirleriyle bu alanlarda fon yaratacak olmasıdır. Asil Köylü, senede milyonlarca Euro gelir getirecek bir projedir. Elde edilen gelir, heykelin ve doğal park alanının bakım-onarım-istihdam giderlerini karşılayacak ve halkımızdan gelecek çevre, sanat, kültür projelerine sponsorluk vermek için harcanacaktır.”                      

Asil Köylü Heykelinin, Girne Belediyesine tahsis edilen 174 dönümlük doğal parkın parçası olacağını belirten Dr. Sinan Arkın, heykelin şu anda fikir/proje aşamasında olduğunun altını çizdi. Dr. Sinan Arkın, “Projenin her adımını Girne Belediyesi ile ortak atıyoruz” ifadelerini kullandı.