Bakanlar Kurulu listesinin Meclis’te okunmasının ardından Başbakan Ersan Saner Başbakanlık’a gitti. Makamda ilk basın açıklamasını yapan Saner, koalisyon hükümetinin oluşumuyla ilgili süreci anlattı.

Tüm partilere demokrasiye koydukları katkıdan dolayı teşekkür eden Saner, “Tek bir amacımız vardır. Ülkede yaşanan sıkıntıları ele almak  ve pazartesi gününe hükümet programını parlamentoya yetiştirip, cumaya güven oylamasına sunmaktır. Öncelik 2021 yılı bütçesini bir an önce geçmesidir. Geçtiğimiz gün şoför okullarının eylemi vardı, eksik kalan türüzklerin geçmesi gerekiyor. Toplumdaki tüm sorunları en kısa zamanda çözmektir.” dedi

“ Türkiye ile işbirliği” vurusu
Saner şöyle devam etti:

“Anavatan Türkiye Cumhuriyeti ile işbirliği içerisinde ülke ekonomisinin daha ileri gitmesi, Covid 19’dan dolayı daralan ekonomimizin özel sektöre yapacağımız katkılarla önünün açılmasını hedefliyoruz. Halkımız bize güvensin en kısa zamanda daha rahat bir ekonomik yapıya kavuşmaları için çalışacağız. Duyacakları güven için şimdiden teşekkür editörüm ve hayırlısı olmasını diliyorum”