16.Uluslararası Kuzey Kıbrıs Müzik Festivali kapsamında geçtiğimiz akşam Salamis Antik Tiyatro'da konser veren dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, hayranlarına unutulmaz anlar yaşattı.

Fazıl Say, konserin ardından sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Salamis Antik Tiyatro'nun tamamını dolduran dinleyicilerinden övgü dolu sözlerle bahsetti.

İşte Fazıl Say'ın sosyal medyadan yaptığı o açıklama:

Kıbrıs KKTC’ye 20 yıldır geliyorum, dün akşamki kadar etkileyicisi, bir bütün hissedeni gerçekten ender yaşanır.
.
Öncelikle, Antik Tiyatro’nun tamamını dolduran, hatta taşan , tüm konser büyük bir sessizlikte saygıyla dinleyen, aydın, bilinçli, medeni ve müziksever Kıbrıs halkını içtenlikle kucaklıyorum. Çok güzel bir gece olmasının en büyük özelliği bu güzel kitleydi..
.
Bu konseri ve daha pek çok önemli konseri bir ay boyunca tam avrupa düzeyinde organize eden festival çalışanlarını da kutluyorum, Güney Kıbrıs ve Türkiye’den de çok dinleyicimiz vardı,ne güzel.15 yıldır Kıbrıs’da festival düzenleyen dostum Halil’i çok kutlarım.
.
Kıbrıs’da geçtiğimiz 2-3 yıl içinde kurulmuş, dün akşam benimle çalan Orkestrayı da çok beğendim. Bu Orkestranın varoluşu KKTC için çok önemli çok değerlidir, böyle kurumlar devlet ve halkların vazgeçilmezleridir. Konservatuvardan çocukluk arkadaşlarım Ali Hoca ( orkestranın şefi) ve Mustafa Kofalı ( müdürü) çok iyi çok doğru adımlarla inşa ediyorlar bu orkestrayı, Kıbrıslı, Türk ve çeşitli milletlerden sanatçılar zorlu sınavlarla alınıyor, destek olduğumuz genç şef ve solistleri seneye bu orkestra ile çalmaları için önerdim..
.
Bir konu da; 20 yıldır konser vermeye geldiğim Kıbrıs KKTC’nin büyük ihtiyacı hala güzel bir konser grand piyanosudur. Bu konuda ülkenin önde gelenleri ile ilk adımları attık, bir söz aldım, seneye lütfen bir güzel piyanoları olsun...