Gazimağusa Belediyesi Uluslararası Halk Dansları Festivali basın toplantısı bugün saat 11.30’da Gazimağusa Belediyesinde gerçekleştirildi.



Mustafa Tazeoğlu yaptığı konuşmasında: “Gazimağusa Belediyesi şehrimiz için yine bir ilke imza atıyor ve Gazimağusa Belediyesi Uluslararası Halk Dansları Festivali düzenliyor. Değerli Belediye Başkanımız Sn. İsmail Arter’in her zaman belirtmiş olduğu gibi Mağusa Kültür ve Sanatın başkentidir. İşte kültür ve sanatın başkenti olan Mağusamız’da bugün kültürümüzün vazgeçilmez unsuru Halk danslarıyla bu kez uluslararası alanda bir festival gerçekleştirecek olmanı heyecanı yaşanıyor.



Gazimağusa Belediyesi’nin 5-9 Eylül 2019 tarihleri arasında Uluslararası Halk Dansları Festivaline Makedonya, Slovakya, Meksika, Türkiye ve KKTC’den yaklaşık 170 dansçı katılacaktır.

Hem Tatlısu’da hem Mağusa’da yapılacak olan gösterilerin Mağusa programı şu şekildedir; 6 Eylül Cuma günü saat 19.00’da Doğu Akdeniz Üniversitesi çemberinden Mağusa gelişim Akademisi Sakarya’ya adar bir Kortej yürüyüşümüz olacaktır.

Hemen ardından 19.30’da Mağusa Gelişim Akademisi önünde ekiplerimizin gösterileri ile festivalimiz devam edecektir. 8 Eylül Pazar akşamı ise Namık Kemal Meydanı Suriçinde ekiplerimizin muhteşem gösterileri ile devam edecek olan festivalimiz saat 22.00’da ülkeler gecesi ile Mağusa Gelişim Akademisinde sona erecektir. “

Ata Çeker:”Uzun yıllardan sonra bölgemizde yapılacak olan Uluslararası Halk Dansları Festivalini yaşayacak olmanın gururunu yaşıyorum, bu festivalin gerçekleşmesinde önemli katkıları olan ve bu işin genel koordinatörlüğünü üstlenen Özlem Kadirağa beyefendiye huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi ülkemizde Kıbrıs Türk Halkdansları federasyonu başkanı olarak görev yapmakta ayrıca CIOFF KKTC Başkanı ve Uluslararası festivaller birliği KKTC temsilcimizdir. Bizlere büyük destekler sundu bu konuda, bir teşekkür de Belediye Başanımız sayın İsmail arter’e, bizlere çok büyük destekler verdi, bu organizasyonun gerçekleşmesi açısından.



Özel de Gazimağusa halkına genelde ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkına çeşitli kültürlerin yaşanacağı, yaşatılacağı bir festival programı hazırladık.”