Kıbrıs Kağıt Sanatçıları Derneği ile Uluslararası Kağıt Sanatçıları Derneği katkılarıyla organize edilen “Kağıttan Esintiler” sergisi dün akşam Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleşen tören ile açıldı.



Kıbrıs Kağıt Sanatçıları Derneği Başkanı İsmet Tatar yaptığı konuşmada, “Üyesi olduğumuz IAPMA’nın 30’uncu yıl kutlamaları kapsamında düzenlenen iki yıldır Avrupa’nın değişik galeri ve müzelerinde dolaşan exhibition Kuzey Kıbrıs’a getirebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu proje IAPMA, DAÜ VE KKTC’nin iş birliği ile gerçekleşmiştir. Bunun akabinde bu projeye destek veren DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam’a ve Rektör Yardımcısı veKıbrıs Araştırmaları Derneği Başkanı Naciye Doratlı’ya, Uluslararası Kağıt Sanatçıları Derneği Başkanı ve sergi sorumlusu Helana Tocher ve DAÜ Proje Sorumlusu Zehra Şonya’ya teşekkür ediyorum” dedi.



Uluslararası Kağıt Sanatçıları Derneği Başkanı ve sergi sorumlusu Helana Tocher konuşma yaptı.



DAÜ Öğrenci İşlerinden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sonuç Zorlu ise konuşmasında “ Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin ev sahipliğinde emeği geçen Kıbrıs Kağıt Sanatçıları Derneği ile Uluslararası Kağıt Sanatçıları Derneği’ne teşekkür ediyorum. Kıbrıs’ta sanatın bu şekilde yaşatılması için çaba harcayan İsmet Tatar ve yol arkadaşlarına teşekkür ediyorum”ifadelerini kullandı.



Konuşmaların ardından kurdale kesimi ile “Kağıttan Esintiler” sergisi açıldı.



“Kağıttan Esintiler” sergisi 28 Aralık’a kadar hafta içi 10.00-13.00 ve 14.00- 17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. (MHA)