Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi ve Bayrak Radyo Televizyon Kurumu iş birliğinde, Bayrak Radyosu’nda ülkemiz kültür sanatı ve sanatçılarını tanıtan programlar yanında çocuklara yönelik ülkemiz masalları ve manilerinin okunduğu programlar hazırlanıyor.

Kültürün Işıkları

Kültür Dairesi’nden verilen bilgiye göre, Bayrak Radyosu’nda Esin Küçük’ün program yapımcılığını üstlendiği, Radyoda Yaşam isimli programda, haftada bir pazartesi günleri saat 10.15’te Kültür Dairesi’nin işbirliğiyle Kültürün Işıkları isimli bölüm hazırlanıyor. Kültür Dairesi Kültür Merkezi Yönetmenleri Pervin Aremek ve Ceyhan Özyıldız’ın dönüşümlü olarak hazırladıkları Kültürün Işıkları bölümü her hafta Kültürün Ajandası ile başlıyor. Kültür Merkezi Yönetmenleri, Kültürün Ajandası’nda Kültür Dairesi’nin etkinlikleri hakkında bilgi verdikten sonra, Kültürün Işıkları bölümünde ülkemiz sanatçılarını tanıtarak eserlerinden örnekler paylaşıyorlar. Ülkemiz şair ve yazarlarının tanıtıldığı ve şimdiye kadar eselerinden örnekler paylaşılarak tanıtılan İsmail Bozkurt, Ali Nesim, Mustafa Gökçeoğlu ve Nevzat Yalçın’ın ardından Kültürün Işıkları programında bu hafta 7 Kasım 2022 Pazartesi günü saat 10.15’te Hikmet Afif Mapolar tanıtılacak.

Kültürün Masalları ve Manileri

Çelen Tehdit’in program yapımcılığını üstlendiği, Bayrak Radyosu’nda her pazartesi yayınlanan Günce programında, Kültür Dairesi işbirliği ile hazırlanan Kültürün Masalları ve Manileri bölümü saat 15.15’te başlıyor. Kültür Dairesi Bilgisayar Operatörü Nurperi Özgener’in Kıbrıs Türk masal ve manilerinden örnekler sunduğu programda, Gölge Oyunu Sanatçısı ve Araştırmacı Yazar Mehmet Ertuğ’un derleyip Ertuğ Yayınları’ndan yayınladığı Kıbrıs Türk “Mesel” Dizisi’nden “Gocagaricik”, “Goncoloz” “Dilrüba Sultan” ve “Gurgufa” isimli masallar okundu. Programın bu hafta 7 Kasım 2022 Pazartesi saat 15.15’te yayınlanacak bölümünde de yine Mehmet Ertuğ’un derleyip Ertuğ Yayınları’ndan yayınladığı Kıbrıs Türk “Mesel” Dizisi’nden “Nartane” isimli masal paylaşılacak. Kültür Dairesi Bilgisayar Operatörü Nurperi Özgener’in hazırladığı Kültürün Masalları ve Manileri programının ilerleyen bölümlerinde Oğuz Yorgancıoğlu ve Mustafa Gökçeoğlu’nun derlediği masal ve manilere de yer verilecek.