Mağusa’nın kalbinden geçenleri öyküleştirdikleri “Mağusa Öyküleri” kitabı, geçtiğimiz gün tarihi Buğday Camisi’nde gerçekleşen tanıtım gecesi okurlarına ve edebiyat dünyasına merhaba dedi.



Dervişe Güneyyeli Kutlu ve Okan Dağlı’nın gerçek hikayeleri ile harmanlanan, Selma Gürani’nin çizgileriyle hayat verdiği Mağusa Öyküleri, geçtiğimiz akşam Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ve edebiyat sevdalılarının katıldığı tanıtım gecesi ile okurları ile buluştu.



Tarihi Buğday Camisi’nde gerçekleşen söz alan Okan Dağlı, “Konu aslında Mağusa olunca fikir üretmek aslında hiç zor değil. Yıllardır Mağusa’nın bir değer olduğunu, farkındalık çalışmalarını öne çıkarak sadece Mağusalılara değil, bütün dünyaya tanıtmak için çalışmalar yapıyoruz. Kimisi şiir yazıyor, kimisi müzikler yapıyor…. Biz de elimizden geldiği kadar bu çabaya destek vermek için bu eseri ortaya çıkardık” dedi.



Mağusa Öyküleri kitabında geçen hikâyelere çizimleri ile hayat veren Selam Gürani ise, “ Reklam sektöründe çalışmalarımız oluyor fakat bilirsiniz reklam sektöründe bu tarz işler gelmediği için yaratıcılığımızı kullanmıyoruz. Bu sebeple benim içinde Mağusa Öyküleri çok heyecanlı bir dönem oldu. Umarım beğenirsiniz” dedi.



Kolektif bir eser olduğunun altını çizen Dervişe Güneyyeli de, “Kolektif bir eser olmasına rağmen aslında hiçbir zaman birbirimize karışmadık ve açıkçası karışma ihtiyacı da hissetmedik; çünkü hepimiz yapmamız gerekeni ve ruhumuzun hem özgür hem de Mağusa sevdası ile buluşturup güzel bir eser ortaya çıkardık. Bu yaptığımız iş bir sevda, bir gönül işidir; sizler de burada bulunarak bu gönül işine vermiş olduğunuz destek için teşekkür ederim” dedi.



Konuşmaların ardından birebir sohbet ile hem Mağusa hem de Mağusa Öyküleri kitabı hakkında merak edilenler cevaplandı. (MHA)