(10-05-2022...MHA)   Mavi Fırça Sanat Evi Ve Kıbrıs Sulak Alan Topluluğu, bugün Mavi Su Kuşları Ekibi tarafından hazırlanan “KUŞLAR” adlı sergiyi Gazimağusa Namık Kemal Meydanı’nda gerçekleştirdi.

Mavi Fırça Sanat Atölyesi Küratör ve Koordinatörü Zühre Özkaraman konuşmasında bu farkındalık etkinliğinde birçok ressamın ilk kez kara kalem ve sulu boya çalıştıklarına değinerek, Kıbrıs kuşları ile ilgili 45 çalışmanın olduğunu kaydetti.

3 gün boyunca devam edecek olan etkinliklerine herkesi beklediğini ekleyen Özkaraman, herkese teşekkür ederek sözü Kıbrıs Sulak Alan Topluluğu Başkanı Asuman Korukoğlu’na bıraktı.

Korukoğlu, 2 Şubat Dünya Sulak Alanlar Günü’nde başladıkları bu çalışmada kuş gözlemi yapan arkadaşların Kıbrıs’taki kuşların %10’nuna denk gelen 45 tane kuş türünü seçerek çizimlerini çalıştıklarını söyledi.

7-8 Mayıs Dünya Göçmen Kuşları Günü’nde tekrar yapılan kuş gözleminin ardından çaşlışmalarını tamamlayarak bugün 10 Mayıs’ta bu sergiyi gerçekleştirdiklerini kaydeden Korukoğlu, her bir resmin altında Kıbrıs’taki bulunuş durumunun ve isimlerini içerek küçük bilgiler olduğunu ekledi.

Korukoğlu bu serginin amacını şu sözler ile kaydetti; “ amacımız adamıza gelen veya burada yaşayan ve sulak alanları ziyaret eden kuş türlerini burada sergimizi ziyarete gelecek olan konuklarımıza tanıtarak bir farkındalık yaratmaktır.”

11 ve 12 Mayıs tarihlerinde de Namık Kemal Meydanı’nda devam edecek olan sergide toplamda 45 çeşit kuş türünün resimleri sergilenerek konuklara sunuldu. (MHA)