Milli Eğitim Bakanlığı ile Telsim iş birliğinde, ülkemizin geleceği olan çocukların ve gençlerin; okuyan, yazan, sorgulayan, araştıran, düşünen bireyler olarak yetişmesine katkı koymak, onlara edebiyatı sevdirmek, geleceğin yazarlarına fırsat vermek ve onları teşvik etmek amacıyla gerçekleştirdiği Ortaokullar ve Liseler Arası Kısa Öykü Yarışması’nın üçüncüsü düzenleniyor.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Telsim işbirliğinde üçüncüsü düzenlenecek Kısa Öykü Yarışması’nın konusu “Kıbrıs’ta geçmesi koşulu ile serbest temalı” olarak belirlendi. Çocukların ve gençlerin hayal güçlerinin serbest bırakılması amaçlanan 3. Kısa Öykü Yarışması, yine her yıl olduğu gibi birbirinden muhteşem öyküleri biraraya getirecek.

Yarışmada her kategoride birinci, ikinci ve üçüncü belirlenirken, aynı zamanda Kıbrıs Türk Edebiyatında önemli bir isim olan Ali Nesim için de özel bir ödül verilecek.

Son başvuru tarihi, 31 Mart 2023 olan yarışmanın ödül töreninin ise Mayıs 2023’de yapılması planlanıyor.

Yarışmaya başvuracak öğrenciler, https://www.kktctelsim.com/telsim-kısa-öykü-yarışması  web adresinden, Kısa Öykü Yarışması şartnamesi ve başvuru formuna ulaşabilecekler.

ÇAVUŞOĞLU: “ÖĞRENCİLERİMİZİN BECERİLERİNİN GELİŞTİRİLMESİNE ÖNEM VERİYORUZ.”

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu yarışmanın bu yıl üçüncüsünün düzenleneceğini anımsatarak, Telsim’in sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Bakanlıkla uzun süredir iş birliği içerisinde olduğunu ve bu projelerle eğitime büyük katkı sağladığını söyledi.

Yarışmanın, öğrencilerin sosyal becerilerinin, iletişimlerinin ve yazma becerilerinin geliştirilebilmesi adına çok değerli olduğuna dikkat çeken Çavuşoğlu, “Bakanlık olarak öğrencilerimizin becerilerinin geliştirilmesine önem veriyoruz” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı olarak ülke gençlerinin yararına olacak projelere destek vermeye devam edeceklerini de belirten Çavuşoğlu, kısa öykü yarışmasının düzenlenmesine katkı koyan Telsim’e teşekkür etti.

TANPINAR: “KISA ÖYKÜ YARIŞMALARIYLA, KÜLTÜRÜMÜZÜN UNUTULMAMASI ADINA BİR DİJİTAL ARŞİV YARATIYORUZ.”

Telsim’in, gençlerin sosyal gelişimlerini desteklemeyi kendisine hedef olarak belirlediğini ifade eden Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar, “Kısa öykü yarışmalarıyla, kültürümüzün unutulmaması adına, gençlerimizin Kıbrıs’ta yaşanan olayları, efsaneleri öyküleştirip, dijital ortamda kültürel bir arşiv yaratmalarını hedefliyoruz. Geçen yıl ikincisini düzenlediğimiz Kısa Öykü Yarışması, yoğun bir katılımla gerçekleşmişti. Çok değerli kısa öyküler elimize ulaşmıştı.  Bu yıl Kısa Öykü Yarışması’nı üçüncü kez çocukların ve gençlerin hayal güçlerini daha da özgür bırakmak için, “Kıbrıs’ta geçmesi koşulu ile serbest temalı” olarak düşündük, yarışmanın 3. sünü düzenlemekten son derece heyecan duyuyoruz.” dedi.