Kuir Kıbrıs Derneği’nin 25 Aralık 2022 tarihinde 18 belediyede gerçekleşecek olan yerel seçimler ile ilgili belediye başkan adaylarına sunulmak ve LGBTİ+ haklarının hayata geçirilmesinde sorumluluklarını hatırlatmak amacıyla adaylara yönelik Kasım ayında başlayan ‘LGBTİ+ Dostu Belediyecilik Protokolü’nü Mağusa Belediyesi CTP Adayı Süleyman Uluçay imzaladı.

Belediye başkan adaylarının imzasına açılan ‘LGBTİ+ Dostu Belediyecilik Protokolü’nü Mağusa Belediyesi CTP Adayı Süleyman Uluçay imzaladı. Geçtiğimiz hafta Kuir Kıbrıs Derneği’ni ziyaret eden Süleyman Uluçay, dernek aktivistleri ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, Kuir Kıbrıs Derneği’nin son yıllarda yaptığı araştırma bulguları aktarılarak, LGBTİ+’ların yaşadığı sorunlar ve bu sorunların çözümlenmesinde yerel yönetimlerin görevleri tartışıldı. Mağusa CTP Beldiye Başkan adayı Süleyman Uluçay, bir kentin gelişmişlik seviyesinin o kentte yaşayan engelli bireylerin, yaşlıların, LGBTİ+’ların ve diğer tüm dezavantajlı grupların toplumsal yaşam dahil olması ile ölçülebileceğini aktararak, bu alanlarda pozitif bir destek gösterilmesi gerektiğini ve kazanması halinde haklara erişimin güçlendirilmesi için belediye bünyesinde bir mücadele birim kurulacağını aktardı.

Kuir Kıbrıs Derneği, 2018 yılında başlattığı LGBTİ+ Dostu Belediyecilik Protokol metnini adayların imzasına açarak, kazanan adaylar ile metinde geçen maddeler üzerinden işbirliklerini hayata geçirdi. 25 Aralık 2022 tarihinde 18 belediyede gerçekleşecek olan yerel seçimler yaklaşırken, 4 yıl boyunca yaptığımız araştırmalar, sahadaki deneyimlerimiz ve tüm Dünyada giderek derinleşen homofobik, bifobik ve transfobik söylem ve tutumları göz önünde bulundurarak  yerel yönetimlerin eşitlikçi ve özgürlükçü, şeffaf ve katılımcı bir yerel yönetim anlayışının hayata geçirilmesi ve LGBTİ+’ların (lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks ve artılar) hak ve özgürlüklerinin korunması ve iyileştirilmesi konularında sorumluluklarını hatırlatmak üzere belediye başkan adaylarına yönelik “LGBTİ+ Dostu Belediyecilik Protokol Metni” güncelleyerek, geçtiğimiz hafta belediye başkan adaylarının imzasına açılmıştı.  

İnsan haklarından taraf olan ve cinsel yönelim, cinsiyet kimliği ve çeşitliliğine saygı duyan tüm belediye başkan adayları protokolü imzalamaya ve bunu kamuoyu ile paylaşmaya davet edildi. ‘LGBTİ+ Dostu Belediyecilik Protokolü’nü 18 bölgede bulunan adaylar tarafından 16 Aralık 2022 tarihi cuma gününe kadar imzalayabilecekler. Adayların, ‘LGBTİ+ Dostu Belediyecilik Protokolü’ hakkında daha detaylı bilgi almaları için Kuir Kıbrıs Derneği’ne ait websitesini ziyaret ederek veya 0542 858 58 47 no’lu dayanışma hattı üzerinden derneğe ulaşarak protokol hakkında adayların daha detaylı bilgi alabilecekler duyuruldu.