Baris Akarsu’nun dogum günü sosyal medyaya konu oldu. Henüz 28 yasindayken geçirdigi kaza sonucunda hayatini kaybeden Baris Akarsu’yu taninan isimlerin yani sira, Twitter kullanicilari da unutmadi. Ünü sanatçiya olan sevgilerini dile getirmeye çalisan yüzlerce insan, #BarisAkarsu hashtagiyle ünlü sanatçiyi andi. Peki adini katildigi yarismayla duyuran ve milyonlarca insanin kalbinde taht kurmayi basaran Baris Akarsu kimdir, nasil ünlü oldu, kaç yilinda vefat etti?

Popstar yarismasiyla adini duyuran Baris Akarsu, ilk, orta ve lise ögrenimini Amasra'da tamamladi. Lise ögrenimini sürdürürken Amasra Yelken Kulübü'nde profesyonel olarak yelken sporu ile ilgilenmeye basladi. Müzige ilgisi küçük yaslarda basladi. Müzikle asil tanismasi Amasra'ya gelen müzisyenlerden etkilenerek çalmayi ögrendigi klavye, gitar ve mizika ile oldu. O dönemlerde dinlemeye basladigi 1970 ve 1980'lerin rock, hard rock ve heavy metal grup ve sanatçilarindan etkilendi. Antalya'da animatör ve müzisyen olarak çalisti. Ankara'da garsonluk, barmenlik ve müzisyenlik yapti. Daha sonra Karadeniz Ereglisi'ne gelerek dört yil boyunca çesitli barlarda, yerel televizyon ve radyolarda programlar yapti. Bu dönemde ATV kanalinda yayinlanan Akademi Türkiye yarismasina katildi ve 2004 Temmuz ayinda yarismayi birinci olarak tamamladi. Yarismadan hemen sonra Istanbul'a yerlesti ve müzik çalismalarina burada devam etti. Yarismanin sonuçlanmasindan ilk albümünü çikarmasina kadar geçen sürede Türkiye'nin degisik yerlerinde sayisi 200'ü geçen konserler verdi.



31 Aralik 2004'te Seyhan Müzik'ten Serdar Öztop'un yapimciligi ile ilk albümü Islak Islaki piyasaya çikardi. Bu albümden ayni yil içerisinde "Islak Islak", "Kimdir O","Amasra" ve "Mavi" parçalarina klip çekti. 3 Agustos 2006'da ikinci albümü olan Düsmeden Bulutlarda Kosmam Gereki piyasaya çikardi.10 yeni ve 1 coverden olusan albümde söz ve bestesi Akarsu'ya ait "Yeter Be" ve "Ben" adli iki eser de bulunmaktadir. Ikinci albümden; "Vurdum En Dibe Kadar" ve "Yaz Demedim" parçalarina klip çekildi. 2006 yilinda Star kanalinda yayinlanmaya baslanan Yalanci Yarim dizisinde basrollerden birini üstlendi. Bu dizinin ardindan milyonlarca seveni tarafindan "Alfonso Tarik" olarak anilmaya baslandi.

Baris Akarsu, yirmi sekizinci dogum günü olan 29 Haziran 2007 Cuma aksami saat 22:30 civarinda, Mugla ilinin Bodrum ilçesine 5 kilometre mesafede olan Torba Kavsagi'nda bir trafik kazasi geçirdi. Otomobilde bulunan Zeynep Koçak (24) ve Nalan Kahraman (37) olay yerinde vefat etti. Baris Akarsu ise hastaneye kalbi durmus olarak getirilmis ve acil serviste kalbi yeniden çalistirildi. Özel Bodrum Hastanesi'ne kaldirilan Baris Akarsu, bes günlük yogun bakimin ardindan 4 Temmuz 2007 Çarsamba günü saat 20:10 sularinda hayatini kaybetti ancak ölümü 23:10'da açiklandi. Özel Bodrum Hastanesi önünde yogun bakimda kaldigi sürece sevenleri nöbet tutmus ve iyilesecegini ümit etmistir. 20:10 sularinda kalbi durduktan sonra tekrar çalistirilmaya çalisildigi söylendi. Vefatinin ardindan Yalanci Yarim dizisi ve yeni hazirladigi albüm yarim kaldi. Genç yasta hayata veda eden Akarsu, Amasra'da topraga verildi.