2004-2006 yılları internetin yayılmasıyla şarkıcı patlaması yaşadık adeta. Onlardan birisi de Eylem’di. Tatlı kırık Türkçesi ile bizlerin gönüllerine taht kurmuştu Eylem. Ancak sonra ortadan kayboldu. Hiç merak ettiniz mi Eylem ne yapıyor şimdi? Evet, biz de merak ettik araştırdık.

Müzik camiası bir dönem birçok isme sahne oldu. O isimlerden birisi de Eylem’di. 2006 yılında bir anda müzik kanallarında, Nokia 6600’larda klibi izlenmeye başladı. “Amman unut her şeyi” diyordu. Kısa zamanda da adını duymayan kalmadı. “Yeni Nez mi geliyor?” nidaları yükselmeye başladı.

Londra’da doğan ve Kıbrıs Türkü bir ailenin çocuğu olan Eylem Kızıl erken yaşta müzikle ilgilenmeye başladı. Birçok yarışmaya katıldı. Hatta 2003’te İngiltere adına Eurovision elemelerinde boy gösterdi. Ancak asıl çıkışını yukarıda dediğimiz "Aman" şarkısıyla yaşadı.

O kadar başarılı oldu ki albümü 100 bin sattı. O dönem ‘korsan kaset’ piyasasını düşünecek olursak bu çok iyi bir rakamdı. Birçok ödül de aldı Türkiye’de.
 
Ancak günler aylar geçtikçe Eylem’i daha az görmeye başladık. Tabii müzik yapmaya devam etti. Ancak artık dijital ortamlarda eserlerini paylaşıyordu. Sonra bir gün bir baktık Eylem yok.

Sanki bir sessizliğe gömülmüştü Eylem. Nereye gitmişti? Birkaç single çıkarmış ancak eskisi kadar adını duyuramamıştı. Her şey sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla ortaya çıktı.

Meğer müzik çalışmalarına ve hayatına Londra’da devam ediyormuş. Instagram ve diğer sosyal ağlarda boy göstermeye devam ediyor tabi. Paylaşımlarıyla oradaki yaşamı ve çalışmalarından bizleri haberdar ediyor.
Sadece burada değil Londra’da da kendi ünlü olan başarılı ismin aile dostu bizleri şaşırttı. Ziyaretine gelen Boris Johnson’a Türk kahvesi yapıp ikram etmişti. Sonuçta ikisi de Türk. (Bilmeyenler için  Boris Johnson’ın büyük dedesi Türk. Osmanlı’nın Dahiliye Nazırlığı yapan Ali Kemal’dir.)

Haliyle ilgi odağı olmayı bildi Eylem, tekrardan. Son paylaşımları ise çalışmaları ve klipleri üzerine yapılmış. Umarım tekrar müzikleriyle bizleri coşturur. Mesafeler şarkılara engel değil.