(11-01-2023...MHA)
   Gazimağusa polisi, Yeniboğaziçi'ndeki  St Barnabas Kilisesi İkon ve Arkeoloji Müzesinde sergilenmekte olan Aziz Terapon ikonunu çalan  Rus uyruklu Ş.R.’yi Girne’de tutukladı.
   Rus uyruklu Ş.R.,bugün, Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkartılarak aleyhine soruşturma maksatlı 2 gün tutukluluk  emri temin edildi. 
   Mahkemede, meseleyle ilgili yeminli şahadet veren polis memuru Hakan Özçürümez, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’nden aldığı bilgi ışığında, zanlıyı, Karşıyaka’daki evinde tespit edip tutukladığını söyledi.
   Hakan Özçürümez, kamera kayıtlarını incelediğini ve zanlının 7 Ocak’ta, ikonu asılı olduğu yerden alıp, swit tişörtüne saklayıp sirkat ettiğini ve FS 623 plakalı aracıyla müzeden  ayrıldığını tespit ettiğini anlattı.
   Özçürümez,  zanlıyı evinde tespit edip derdest emri gereği tutukladığını ve konu evde yaptığı aramada üzeri akrilik boya ile benzer şekilde boşanmış sirkat edilen ikonu, ikonun boyamasında kullanılan malzemeleri ve  eski eser nitelikli olduğu öğretilen 2 ikon daha bulup el koyduğunu dile getirdi.
   Tahkikat memuru, soruşturmasının çok yeni olup, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’nden görüş alması gerektiğini anlattı ve mahkemeden süre istedi. 
   Talebi değerlendiren Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler, zanlının 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi. (MHA)