(01.09.2021 MHA) Bugün PCR testi yaptırmak üzere Devlet Hastanesi’ne giden bir vatandaş aşılı olandan da olmayandan da ücret alındığını bildirdi.        

Aşılı kişilerin artık ücret ödemeyeceği açıklanmasına rağmen hastaneye giden vatandaşlardan ücret alındığı iddia edildi.

 Bir vatandaş: ‘’Devlet hastanesi Pandemi Hastanesi olmuş. Yurt dışına çıkış için PCR Testi yaptıracaktım ancak yapmadılar ve ardından Tıp Merkezine gittim ve sıraya girdim. Aşılı olandan da olmayandan da 100 TL ücret alınıyor. Hükümetten yapılan açıklamada aşılı olanlar test ücreti ödemeyecek denildiği halde herkesten ücret alındı.

Güneşin altında dakikalarca bekliyoruz ve çalışanlar insanlara saygısızca davranıyor, hakaret etmeleri ise çok yanlış bir davranış şekli bunu oraya gelen vatandaşlar hak etmiyor lütfen vatandaşa saygılı davranılmasını istiyoruz.

 4 kişi işlem için bilgisayar başında oturmasına rağmen 2 kişinin işlem yapması insan kuyruğunu uzatıyor ve çekilmez bir hal alıyor. Sıradaki insanlar mesafeye uymuyor ve virüsün yayılmasına davetiye çıkarıyoruz. Sıra bize gelince bilgisayar başındaki hanımefendi ‘’Neden online randevu almadınız?’’ dedi. Bizler de kendisine Gazimağusa için online sistemi çalışmıyor dediğimiz ve biz çift aşılı olmamıza rağmen bizden ücret alarak test yaptılar. O halde soruyorum: ‘’Neden biz aşı yaptırdık?’’ Hükümetin bu konuda çift aşılı olanlardan ücret alınmayacağını açıklanmasına rağmen bizden ücret alıyorlar. Lütfen devletimiz bu konuda yardımcı olsun.’’ (MHA)