TIP-İŞ’in 5 Nisan itibariyle, taleplerinin yerine getirilene kadar acil olmayan kurullarda çalışmayı durdurulmasıyla birlikte başlattığı eylemin dozu artıyor. Yapılan görüşmelere rağmen talepleriyle ilgili bir sonuç alamayan hekim sendikası, 8 Nisan Perşembe gününden itibaren Acil Servisler, Onkoloji, Hemodiyaliz, Talasemi Merkezi, 112 Hızır Servis, Yoğun Bakımlar, ameliyathaneler, anjiyografi, endoskopi, kolonoskopi ve yatan hasta servisleri ile Acil Durum Hastanesi, Ateş Poliklinikleri ve COVİD-19 aşılamaları dışındaki poliklinik hizmetlerinin durdurulması şeklinde eylemlilik sürecini genişletiyor.

TIP-İŞ tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

“Geçtiğimiz haftalarda, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Sayın Dr. Deren Oygar, Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi Müdürü Sayın Dr. Cenk Soydan ve Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi Müdürü Sayın Çiğdem Çağa ile yaptığımız toplantılarda Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi ve Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi’nin mevcut Teşkilat Yasaları’nda bulunan, diğer bir deyişle münhal açılması için herhangi bir yasal mevzuat değişikliği gerektirmeyen, ilk atama ve yükselme yeri olmak üzere toplam 90 hekim kadrosu üzerinde uzlaşıya varılmıştır.

Sendikamız 05 Nisan 2021 Pazartesi gününden itibaren nöbet ücretlerinin yasal mevzuatlara uygun şekilde ödenmesi, sağlık hizmetlerinin devamlılığı için görev yerinden ayrılamayan kamu sağlık çalışanlarının yemek ihtiyaçlarının karşılanması, Resmi gazetede 31 Mart 2021 tarihinde yayınlanan Hayat Pahalılığı Ödeneği Hakkı’nın 4 ay süreyle durdurulmasına yönelik Yasa Gücü’nde Kararname’nin iptal edilmesi ve bakanlığınızla uzlaşıya varılarak düzenlenen hekim kadrolarının Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından münhallerinin ilan edilmesi talepleriyle acil, tanı ve tedavi gerektiren kurullar dışındaki kurulların durdurulması şeklinde eylemlilik sürecini başlatmıştır.

Taleplerimizle ilgili hükümetiniz tarafından somut adımlar atılmaması nedeniyle 08 Nisan 2021 Perşembe gününden itibaren Acil Servisler, Onkoloji, Hemodiyaliz, Talasemi Merkezi, 112 Hızır Servis, Yoğun Bakımlar, ameliyathaneler, anjiyografi, endoskopi, kolonoskopi ve yatan hasta servisleri ile Acil Durum Hastanesi, Ateş Poliklinikleri ve COVİD-19 aşılamaları dışındaki poliklinik hizmetlerinin durdurulması şeklinde eylemlilik sürecimiz genişletilmiştir.”