Güney Kıbrıs’ta 18-19 Ocak’ta gerçekleştirilen “sigara operasyonunda” KKTC’den alındığı iddia edilen 201 karton sigara ile 97 karton 50 gramlık tütün ele geçirildi.

Rum haber kaynaklarından verilen bilgiye göre, 18-19 Ocak’ta kara sınır kapılarında gerçekleştirilen geniş çaplı sigara operasyonunda, Güney Kıbrıs’a geçen Rum plakalı araçların yanı sıra KKTC plakalı araçlar didik didik arandı. Araçlarda yapılan kontrollerde çok sayıda sigara ile tütün ürünlerine el konuldu.

Öte yandan Larnaka Havaalanı’ndan İngiltere’ye gidecek olan yolcular da gümrük görevlilerinin sıkı denetiminden geçirildi. Yolcuların bagajları kontrol edildi, çok sayıda sigara ile tütün ele geçirildi.

Havaalanında yapılan kontrollerde içinde “gümrüksüz” olduğu iddia edilen tütün ürünlerinin yer aldığı valizlere el konuldu.

Öte yandan Kıbrıslı Türkler ile Kıbrıslı Rumların, söz konusu sigara ile tütünleri İngiltere’ye götürmek için KKTC’den satın aldıklarını itiraf ettikleri iddia edildi.

Larnaka Havaalanı’nda valizler,
Metehan’da ise araçlar arandı

Rum Gümrük Dairesi’nden yapılan açıklamada, Larnaka Havaalanı’ndan İngiltere’ye gidecek olan Kıbrıslı Türk bir yolcunun valizine ​​çeşitli markalarda 23 karton sigara bulundu.

Bir başka Kıbrıslı Türk yolcunun ise “içi ağzına kadar sigara dolu” olan 2 parça valizine el konuldu. Söz konusu Kıbrıslı Türk’ün valizinde çeşitli markalarda toplam 122 karton sigaranın bulunduğu bildirildi.

Ayrıca Kıbrıslı Rum bir yolcunun valizinde ise ​​70 karton 50 gramlık tütün ile 24 karton sigara; İngiliz pasaportuna sahip bir yolcunun valizinde de ​​7 karton 50 gramlık tütün ile 7 karton sigara ele geçirildi.

Metehan Sınır Kapısı’nda yapılan denetimlerde Kıbrıslı Türklerin araçları didik didik arandı.

Rum gümrük görevlileri bir Kıbrıslı Türk’ün aracında 25 karton sigara, 20 karton da 50 gramlık tütün ele geçirdi, araca da el koydu. El konulan aracın “500 Euro” ceza karşılığında sahibine geri iade edildiği bildirildi.