Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu’nun bugün yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi.
Sertoğlu: “Dün sezonları geri kapattılar, futbolun başlaması ile ilgili hiçbir gelişme hiçbir ışık ben dünde görmedim. Özellikle son dönemlerde koordinasyon ofisi meselesi vardı. Koordinasyon ofisine 31 kulüp imza atarken ben atmadım. Üyelerimle konuştuğumda destek olanda vardı, karşı çıkanda vardı bu sebeple, bu siyasi bir karar olduğu için herkes siyasi kararını versin ben bu işe karışmıyorum dedim ve imza koymadım.

Bu federasyon Hasan Sertoğlu’nun babasının malı değildir, bu bir markadır. Bu markayı biz hep beraber yaptık. Seçime 3 gün kala 100 kulübe yardım yapan, telefon eden bu malzeme filan burda gidin alın derken ama bana bir telefon açıp demedi. Sizler bir buçuk günde 100 kulübe bu malzemeleri dağıtırsanız bu kuruma ciddi bir saygısızlıktır. Bu kulübe kim saygısızlık yaparsa bundan sonra benden saygı beklemesin.


Federasyonun herhangi bir kararı yoktur. Federasyon 3 ay önce nedendiyse aynı noktadadır. Dünyada futbolun oynanabilmesi için bazı şartlar oluşturur ülkeler, yönetimler… O şartlar bizde de oluşturulursa yarın sabahtan futbolu başlatacağız.

Futbolların oynanmasına değil batırılmasına karşı çıkarım. Sağlık bakanı müsteşarında federasyon benim muhatabım değildir dedi. Sağlıkçılar kendilerine göre haklıdırlar ama sen neden bir buçuk ay sen bu insanlara ümit verdin, neden farklı konuşup bir sürü grubu antrenmana indirip para harcattırdın. Kulüpler şimdi sezonu açtı, 3-4 trilyon para, kampa gidenlerde var, kendilerini 1 ay kapattı. Şimdi gene açtı daha sonra 1 ay kapatırsa kim verecek bu paraları. Aç kapa aç kapa yalama olur, baso tutmaz.” İfadelerine yer verdi.(MHA)