“İçimde hep vardı”

Genç sporcu sözlerine öncelikle kendini tanıtmayla başladı. “Ben Gazimağusa Türk Maarif Koleji lise son sınıf öğrencisi Cahit Seven. Üniversite hazırlıkları için bu yıl sıkı çalışmalar içindeyim. Malum aldığımız eğitim yüz yüze olmadığı için her zamankinden daha fazla çalışmamız gerekti bu sene. Atıcılık sporuna 16 yaşında başladım. Beni bu spora bağlayan, gönül vermemi sağlayan ve her zaman öğretmenim olan Mehmet Sabancı abim olmuştur” dedi.

“Sabır, sakinlik ve sinirlerine hakim olma”

“18 yaşında olduğum için genç skeet kategorisinde yarışmaktayım” diyen Cahit Seven, “Atıcılık sporunda herhangi bir atıcıya “atıcılık sana ne kattı?” diye sorsanız alacağınız cevaplar çok farklı olabilir. Atıcılık bana çok iyi abiler tanımama, her şeyin bir kısmet olduğuna ve yavaş yavaş varıldığını öğretti. Geçen yıl skeet yarışmalarına resmi olarak başladım. 1’incilik, 2’ncilik ve 3’üncülük gibi dereceler elde ettim. Yeteneğin yanında kesinlikle sabrın, sakin olmanın ve sinirlenmemenin çok önemli katkıları var” ifadelerini kullandı.

“Ülkemizi Avrupa’da başarıyla temsil etmek istiyorum”

Cahit Seven, konuşmasının son bölümünde hedeflerinden de bahsetti. “Hedefim her zaman olduğumdan daha iyi skorlar atmak” diyen genç sporcu, “Geleceğimde hedefim ülkemi gerek Türkiye veya Avrupa’da temsil etmektir. Abilerimden desteklerini bekliyorum. Kötü alışkanlıklardan kesinlikle uzak bir spor, herkese tavsiye ederim. Eğer ülkemiz gençlerine destek çıkılırsa çok yetenekli abilerim ve benim gibi arkadaşlarım iyi yerlere geleceğimizi düşünüyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

K.AS