Lefke Futbol A Takım Teknik Direktörü Toygar Davulcu bir radyo programına telefonla katılarak antrenmanlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Futbolcularının katılımından ve performanslarından memnun olduğunu dile getiren Davulcu şunları aktardı:

“Bu doğrultuda çalışmalarımızı haziran ayı sonuna kadar devam ettirebilirsek, temmuz ayında istediğimiz yüksek yoğunluklu antrenmanlarımıza başlayabileceğiz. Şu anki çalışmalarımız aslında temmuz ayındaki antrenmanlara hazırlık niteliğindedir. Sakatlık olmadan bu süreci tamamlarız diye ümit ediyorum. Ortamımız iyi. Kendi sahamızda istediğimiz şekilde çalışabiliyoruz. Futbolcularımız futbolu ve bu ortamı belli ki özlemiş.”

MENTAL HAZIRLIK

Mental olarak ta futbolcularının durumuna değinen Toygar Davulcu, “istekli ve arzulular, ancak şu an beynin emrettiğini vücut yapmıyor” ifadelerini kullandı. Bir yıldır maç veya antrenman yapılmadığına ve önemli kayıp yaşadıklarına dikkat çeken Davulcu, standart sezonlarda yaşanan boş sürenin 45-50 günlük bir süre olduğunu ancak bu sürenin aktif bir şekilde geçirildiğini hatırlattı. Kilo fazlalılığı veya kas kaybı olan futbolcuların olduğuna dikkat çeken Davulcu, “Oynanmayan futbolun artısı yoktur.” şeklinde konuştu.