Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) ile Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’na bağlı Spor Dairesi arasında 2020-2021 ve 2021-2022 Futbol Sezonları’nı kapsayan devlet katkısı için protokol imzalandı. Eziç Lefkoşa’da gerçekleşen imza töreninde protokole Spordan Sorumlu Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı ile Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu imza koydu.

Sertoğlu: “Arıklı’nın bu camiaya ciddi katkısı olacağı düşüncesindeyim”

İmza töreninde konuşan KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, futbola bir süredir ara verildiğini ve futbol aşkının yavaş yavaş herkesi sardığını belirtti. Sertoğlu, “Bugün sayın bakanımız Erhan Arıklı ile en geniş çaplı toplantıyı gerçekleştiriyoruz. Ben kendisine futbol camiasına karşı olumlu yaklaşımları ve tüm konularda yanımızda olması sebebiyle teşekkür ederim. Sayın Arıklı’nın bu camiaya ciddi katkısı olacağının düşüncesindeyim.” dedi.

“Tüm federasyonlar bu ülkede Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın kurulmasını istiyor”

Sertoğlu, KTFF’nin Genel Kurulu’nda ve geçtiğimiz hafta yapılan Kulüpler Birliği Genel Kurulu’nda camia olarak birlik ve beraberlik içinde olduklarının mesajını verdiklerini ifade ederek, “Buralarda bir karar aldık ve bu kararı da herkese anlatacağız. Herkes de duysun, biz sadece KTFF değil, diğer tüm federasyonlar olarak bu ülkede Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın kurulmasını istiyoruz. Düşünün ki Sayın Arıklı Spor Bakanı’dır. İnanılmaz derecede daha faydalı ve iş bitirecek kapasiteye kavuşuruz.” dedi.