Gündem

TARIMA İLGİSİ OLAN GENÇ 40 KİLOYA YAKIN KABAK ÜRETTİ

Genç üretici Demir Tecel, henüz 18 yaşında olmasına rağmen devasa boyutta, 40 kilogramlık bir Giant Atlantic Jukka Kabağı üretmeyi başardı.

(21.08.2023….MHA….)  Henüz 18 yaşında olmasına rağmen,boyundan büyük işler başaran genç üretici 40 kilo kabak üretmeyi başardı.

 Demir Tecel’in tarıma olan merağı, kendisinin toprak ile bütünleşmesine sebep oldu.

Bu yıl Lefke Avrupa Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde eğitimine başlayacak olan Tecel,  Toprak ve Bitkiler konusundaki merağından dolayı bu bölümü seçtiğini söyledi. Ayrıca bahçeciliğe de ilgisi olduğunu söyleyen Demir: “Bahçemde birçok sebze ve meyve yetiştiriyorum sebzelerin tohumlarını ben kendim tedarik ediyorum,geçtiğimiz aylar içerisinde ektiğim ve yetiştirdiğim dev “Atlantik Jukka Kabakları” olarak bilinen kabak türünü kendi bahçemde yetiştirdim. Yaklaşık olarak 1 kabak 40 kiloyu buldu.Bu kabakların yetiştirilmesini tamamen organik olarak gerçekleştirdim. Yaptığım özenli çalışmaların meyvesini görmeye başlamış durumdayım” dedi.



 Giant Atlantic Jukka Kabağı,  ağırlıkça 300 kilograma kadar çıkabilen muazzam meyve üreten belirgin bir çeşittir. Son çekimleri yoğun dallanmış, meyvesi yuvarlak veya oval, kabuklu, turuncu deri iledir. Sarı eti B ve C vitaminleri, folik asit ve lesitin bakımından zengindir. Atlantic Giant Pumpkin meyvesi kış boyunca saklanabilir ve olgunlaştığı anda yenebilir. (MHA)