Ankara’da bugün yaşanan sağanak sonrası bazı ev ve işyerlerini su bastı, bazı araçlar suya gömüldü. Ankara Valisi Vasip Şahin, Keçiören Esertepe’de bir binanın kot katında mahsur kalan 21 yaşındaki yurttaşın cesedine ulaşıldığını açıkladı.

Ankara’da bugün yaşanan sağanak yağış sonrası bazı ev ve işyerlerini su bastı, bazı araçlar suya gömüldü. OSTİM 1467. Cadde, su taşkını sebebiyle trafiğe kapatıldı. Bir otomobil sürücüsü sudan çıkaramadığı aracını yolda bıraktı. Keçiören’de Cumhuriyet ve Çekirge caddelerinde rögarlar taşarken, ulaşım aksadı. Yetkililer, Keçiören Esertepe’de bir binanın kot katında kalan 21 yaşındaki yurttaşın cesedine ulaştı.

İtfaiye ekipleri suların tahliyesi için çalışma yürütürken Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), ekiplerin yolları açmak için çalışma başlattığını duyurdu. Ankara Valiliği sağanak yağış için “Bugün öğle saatlerinden sonra ve akşam saatlerinde Ankara’da görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, küçük çaplı dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” uyarısı yapmıştı.

Mansur Yavaş’tan uyarı ve başsağlığı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Etimesgut, Yenimahalle ve Keçiören ilçelerinde metrekareye bir saatte ortalama 20 kilogram yağmur yağdığını açıkladı. Belediye ekiplerinin, 15 kurtarma vakası dahil bin 24 olaya müdahale ettiğini duyuran Yavaş, ölen yurttaş için başsağlığı diledi:

“Bugünkü sel felaketi sonucunda, Keçiören’de bulunan bir apartmanda -1. katta yaşayan bir vatandaşımızın hayatını kaybettiğini derin bir üzüntüyle öğrendim. Vefat eden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.”