Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan TC  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan ile yaşanan gerginlikle ilgili: “Komşuluk ilişkilerine aykırı bu tutumuyla Yunanistan, kendisini içinden çıkamayacağı bir kaosun içine atmıştır” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki kabine toplantısı, saat 15.50’de başladı.

Gündemde Karadeniz’deki tarihi doğalgaz keşfi, Giresun’da yaşanan sel felaketi, Doğu Akdeniz ve Libya’da yaşanan gelişmeler, koronavirüs ve terörle mücadele vardı.

Toplantının sona ermesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamera karşısına geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Giresun’daki vergi mükelleflerini mücbir sebep kapsamına alıyoruz. Afetin duyulduğu andan itibaren devletimiz tüm imkanlarıyla halkımızın yanında oldu."

"Ortaya çıkan kayıpları en kısa sürede telafi edeceğiz."

"Bakanlarımız hemen olay yerine geçtiler, gelişmeleri yakından takip ediyorlar."

"Giresun’daki vergi mükelleflerimizi 22 Ağustos 2020’den 30 Kasım 2020’ye kadar mücbir sebep hali kapsamına alıyoruz. 22 Ağustos tarihi öncesinde tahakkuk etmiş olup, vadesi bu tarihten sonrasına rastlayan ya da resen veya idarece tarh edilen her türlü vergi, ceza ve geçici veya gecikme faizinin ödeme sürelerini de 31 Aralık 2020’ye erteliyoruz."

"Karadeniz’de büyük doğalgaz keşfi"

"Enerjideki açıktan dolayı cari açığımızı kapatamıyorduk. Derin deniz aramaları için sondaj gemilerimizle çalışmalarımıza başladık. Hakkımıza sahip çıkacağımızı Doğu Akdeniz’de gösterdik."

"Oruç Reis ve Barbaros Hayrettin sismik araştırma gemilerimizi hizmete soktuk."

"9’ncu sondajımız emeklerimizin karşılığını aldık. Sakarya Gaz Sahasın’nda ülkemizin geleceği açısından çok önemli 320 milyar metreküp doğalgaz keşfetti. Bu müjdenin devamı inşallah gelecek. 2023 yılında gaz milletimizin hizmetine sunulacak. Önümüzdeki dönemde Akdeniz’de aynı müjdeleri vereceğimizi umuyorum."

“Bütün engelleri sağlam duruşumuzla aştık”

"Dışarı akıttığımız kaynakları artık kendi ülkemiz için kullanacağız. Türkiye’yi hakettiği seviyeye çıkaracak projeleri teşvik ediyor ve destekliyoruz."

"Yapılamaz denilen ne varsa hepsini yaptık. Girdiğimiz yoldan geri dönmedik. Bütün engelleri sağlam duruşumuzla aştık."

"Bu zorlu mücadelede ülkemizin yanında yer alan herkese teşekkür ederim. Kendi projelerini kendi uygulayan bir Türkiye inşa ettik."

"Kendi halkının yanında olmayanları milletimize havale ediyorum."

"Biz 83 milyon milletimizle birlikte kutlu yürüyüşümüze devam edeceğiz. Yurt dışındaki altını ülkemize getirerek altın rezervimizi 3 kat artırdık.Doğalgazın ucuzlamasıyla konuttan sanayiye kadar milletimizin cebine kazanç sağlayacağız."

"Tüm dünyanın takdirini kazanan bir doğal gaz rezervi keşfinin ardından ekonomi notumuzu olumsuza çevirenlerin bu aklı nereden aldığını, ülkemizdeki kimi manşetlerden ve beyanatlardan görebiliyoruz"

"Ülkemizle ilgili olumsuz hava pompalayanlar bunu kasıtlı yapıyor. Maruz kaldığımız bunca saldırıya rağmen dimdik ayakta kalmaya devam edeceğiz."

YUNANİSTAN'A NAVTEX YANITI

Navtex duyurumuzu 27 Ağustos’a kadar uzatmıştık. Yunanistan yetkisiz şekilde kendi Navtex mesajını yayımlamıştır. Yunanistan’ın bölgede böyle bir hakkı yoktur. Bu bir şımarıklıktır.

Bölgede artık tek zarar gören sadece Yunanistan olacaktır. Türkiye, Oruç Reis gemimizin faaliyet adımlarından küçük bir adım bile geri atmayacaktır.