TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, temel ihtiyaçlar konusunda Türkiye’nin KKTC’ye verdiği desteğe de devam edeceğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Su konusunda Mersin’den denizin altından suyu götürdük. Bugünlerde de suyun oraya akacağını en son Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat (Oktay) Bey söylemişti. Şimdi elektrik de istiyorlar. Elektriğin de maliyetinin düşmesi gerekiyor. Aynı çalışmayı elektrik konusunda da yapacağız

TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, temel ihtiyaçlar konusunda Türkiye’nin KKTC’ye verdiği desteğe de devam edeceğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Su konusunda Mersin’den denizin altından suyu götürdük. Bugünlerde de suyun oraya akacağını en son Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat (Oktay) Bey söylemişti. Şimdi elektrik de istiyorlar. Elektriğin de maliyetinin düşmesi gerekiyor. Aynı çalışmayı elektrik konusunda da yapıyoruz. Cumhurbaşkanımız talimatları verdi, çalışıyorlar. Suyu nasıl götürdüysek elektriği de aynı şekilde götürürüz. Ayrıca, şu anda maliyetleri yüksek dönüşüm santralleri var. Bu maliyetleri düşürmek için yeni teknolojilerle kamu-özel ortaklığı çerçevesinde çalışmalar da var. İyi gününde de kötü gününde de KKTC’nin ve Kıbrıs Türk halkının yanında olmamız lâzım.”