Türkiye Milli Güvenlik Kurulu toplandı. Toplantının ardından yayınlanan bildiride Türkiye’nin, Kıbrıs’ta egemen, eşit, bağımsız iki devletli çözüm yaklaşımını kararlılıkla destekleyeceğine dikkat çekildi.

Türkiye Milli Güvenlik Kurulu Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında beş saat süren bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantının ardından Milli Güvenlik Kurulu bildirisi yayınlandı.

Türkiye’nin, Kıbrıs meselesinin nihai çözüme kavuşturulmasını teminen egemen, eşit, bağımsız iki devletli çözüm yaklaşımını kararlılıkla destekleyeceğine dikkat çekilen bildiride, “Bu amaç doğrultusunda Kıbrıs Türk halkının hak ve menfaatlerinin korunmasına matuf her türlü tedbiri almaya devam edeceği ifade edilmiştir.” değerlendirmesinde bulunuldu.

Bildiride, “Ege ve Akdeniz’de uluslararası hukuk çerçevesinde, iyi komşuluk ilişkileri dahilinde karşılıklı diyalogla bölgede barış ve güvenliğin sürdürülebilir olması ve meselelerin çözümüne yönelik ilerleme kaydedilebilmesi için Türkiye’nin hak, alaka ve menfaatlerini hiçe sayan provokasyon, hukuk dışı eylem ve saldırgan söylemlerden uzak durulması gerektiğinin altı çizilmiştir” ifadelerine de yer verildi.

(BRT)