(29-03-2022...MHA)  Gazimağusa’da faaliyet gösteren bir içki fabrikasının ambar girişinde bulunan araç içerisinden her kasası 12 şişeden ibaren 5 kasa 70’lik Nemrut marka rakı sirkat edildiğine dair alınan şikâyet üzerine Gazimağusa polis müdürlüğüne bağlı cürümleri önleme ve adlı şube ekipleri tarafından yapılan pusu görevinde aracı ile ayni yere gelip ayni araç içerisinden 2 kasa Nemrut rakıyı sirkat ettikten sonra kendi aracına koymaya çalışan A.D pusu görevindeki polisler tarafından suçüstü hali gereği tutukladı.

Zanlı bugün 29.03.22 tarihinde Gazimağusa kaza mahkemesinde “araç içerisinden sirkat ve mülke tecavüz” suçlamasıyla yargıç huzuruna çıkarılarak hakkında 3 gün tutukluluk emri temin edildi.

Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede hazır bulunan savcı İlhan Damdelen, olgularla ilgili bilgi aktarmak üzere polis memuru Şükrü Hafız’ı tanık kürsüsüne çağırdı. Tanık polis yemin altında verdiği şahadetinde, 25.03.22 tarihinde saat 19.00 raddelerinde Gazimağusa’ da faaliyet gösteren bir içki fabrikasının ambar girişinde fabrikaya ait kilitsiz araç içerisinden her kasası 12 şişeden oluşan 5 kasa 70’lik Nemrut marka rakı ’nın sirkat edildiği yönünde alınan şikâyet üzerine tahkikat başlatıldığını söyledi.

Ayni gün cürümleri önleme ve adli şube ekiplerinin olay mahalli yakınlarında pusu görevine başladıklarını belirten tanık, ayni akşam saat 20.00 raddelerinde kullanımındaki araç ile ayni yere gelen zanlının fabrikaya ait NZ 835 plakalı kilitsiz araç içerisinden her kasası 12 şişeden oluşan 5 kasa rakıdan 2 kasa Nemrut marka 70’lik rakıyı sirkat edip kendi aracına koymakta olduğu esnada pusu görevinde bulunan polisler tarafından suçüstü hali gereği tutuklanarak içkilerin emare olarak zapt edildiğini söyledi.

Mesele ile ilgili zanlının polise gönüllü bir ifade verdiğini ve bahse konu rakıları işyerinde çalışan birisinden satın aldığı yönünde beyanda bulunduğunu aktaran tanık, bu iddiaların araştırılması yanında alınması gereken ifadeler ve aranmakta olan emareler olduğuna değindikten sonra tahkikatın selameti açısından zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalması yönünde emir verilmesini talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve polisin talebini değerlendiren yargıç Mine Gündüz, tahkikatın selameti açısından zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalması yönünde emir verdi.  (MHA)