(17-01-2023…MHA)

   Gazimağusa’da cuma gecesi NKÖM ekipleri tarafından uyuşturucu suçundan evinde tutuklanan M.D.(E-22) aleyhine yürütülen polis soruşturması devam ediyor.

   Tasarrufunda 50 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde, 2 öğütücü ele geçirilen M.D., bugün ek tutukluluk talebiyle, Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler huzuruna çıkartıldı ve aleyhine tahkikat maksatlı 7 gün daha tutukluluk emri alındı.

   Bugünkü duruşmada, mahkemeye meseleyle ilgili olguları NKÖM görevli polis çavuşu Hasan Selvili aktardı.

   Hasan Selvili,  yemin tahtında  şahadet verdi ve zanlıyı 13.01.2023 tarihinde, saat 16.00 sıralarında, Gazimağusa’da kalmakta olduğu ikametgahta tespit edip tutukladığını anlattı.

   Selvili,konu ikametgahta mahkemeden temin edilen arama emri gereği, konu ikametgahta yaptığı aramada  yaklaşık 50 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ile 2 adet öğütücü bulup emare zapt ettiğini hatırlattı.

   Selvili emareleri incelemeye gönderdiği laboratuvardan henüz bir sonuç gelmediğini belirterek aradığı bir şahıs olduğunu anlattı ve mahkemeden ek süre istedi.

   Mahkeme, ciddi suçla ilgili tahkikatın salimen sonuçlanması için zanlının 7 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi. (MHA)