Başkent Lefkoşa başta olmak üzere ilçelerde düzenlenecek törenlerle, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkarak Kurtuluş Savaşı'nı başlatmasının 104. yılı anılacak.

Törenlerin başlangıcı olarak Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu'nun BRT'de yapacağı konuşma planlanıyor. Lefkoşa'daki Atatürk Anıtı'nda protokolün katılımıyla saat 09.00'da tören başlayacak. Anıta çelenk sunulması, Anıtkabir'den getirilen toprağın Cumhurbaşkanı'na takdim edilmesi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı gibi etkinlikler gerçekleştirilecek. Tören, Cumhurbaşkanı'nın konuşmasıyla sona erecek.

Aynı gün, Lefkoşa'da "104. Yıl Korteji" adı altında öğrenciler, okullar, üniversiteler, federasyonlar, kulüpler, dernekler ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla bir yürüyüş düzenlenecek. Kortej, Girne Kapısı Atatürk Anıtı'ndan başlayıp Dereboyu Caddesi üzerinden devam edecek ve Samsung civarında sona erecek. Güvenlik Kuvvetleri Bando Takımı ve Ahmet Evan konseri de etkinlikler arasında yer alacak.

Diğer ilçelerde de çeşitli törenler gerçekleştirilecek. Gazimağusa'da Zafer Anıtı önünde düzenlenecek törende öğrenciler yürüyüş yapacak, konuşmalar ve şiirler okunacak. Girne'de Atatürk Anıtı'nda, Güzelyurt'ta Atatürk Anıtı önünde, İskele'de İskele Belediyesi ve Bülent Ecevit Meydanı'nda, Lefke'de Atatürk Anıtı önünde, Geçitkale'de Geçitkale Kasaba Meydanı'nda, Akdoğan'da Akdoğan Atatürk Anıtı'nda ve Mehmetçik'te Mehmetçik Ecevit Meydanı'nda törenler düzenlenecek.