İskele'de, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın coşkusu törenlerle yaşandı. Bekirpaşa Lisesi Bando ekibi ve katılımcıların protokol sırasına göre Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. İskele Kaymakamı, İskele Belediye Başkanı ve diğer kurum temsilcilerinin yanı sıra okullar, kuruluşlar, dernekler ve çok sayıda öğrenci ve aileleri törene katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte kutlanan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Türk Kurtuluş Savaşı'nın başladığı ve Mustafa Kemal Atatürk'ün Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıktığı günün yıldönümü olarak özel bir öneme sahiptir.

Törenlerde konuşmayı İskele Evkaf TMK Tarih Öğretmeni Ayşe Çatalkaya yaptı. Çatalkaya, 19 Mayıs 1919'un, Milletin onur ve asaletiyle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün rehberliğinde Türk Milleti'nin tarih sahnesinde yeniden yükselişinin başlangıcı olarak nitelendirildiğini söyledi. Bugünkü özgürlüğümüzü bu günlerin ruhuna borçlu olduğumuzu belirten Çatalkaya, Ulu Önder Atatürk'ün gençlere büyük görevler verdiğini vurguladı.

Törende Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ve Türk Gençliğinin Andı okundu. Ayrıca, öğrenciler tarafından 19 Mayıs'ı anlatan şiirler de seslendirildi.

19 MAYIS İSKELE119 MAYIS İSKELE19 MAYIS İSKELE219 MAYIS İSKELE319 MAYIS İSKELE419 MAYIS İSKELE5