50 yıl sonra üçü biraraya geldi ancak ikisi maalesef hayatta değil.

Emin Mustafa Çizenel, İsmail Kamil, Mehmet Uluhan, Taylan Seydali Oğuzkan ve Türksal Fırat İnce, Kıbrıslı 5 ressam sergisi bundan tam 50 yıl önce İstanbulda bugün ilk sergilerini açmışlardı.

50 yıl aradan sonra bugün bir araya geldiler ancak İsmail Kamil ve Taylan Seydali Oğuzkan malesef aralarında değildi.

F O3

Bugün İskele Osman Ağa’da bir araya gelen 50 yıllık dostlar eski anılarını ve de o günleri yad ederek hem resimlerini sergilediler hem de güzel bir vakit geçirdiler.

 Mehmet Uluhan yaptığı konuşmada kelimelerin boğazında düğümlendiğini 50 yıl sonra böyle bir günde yeniden bir arada olduklarından dolayı hayli duygulu olduğunu dile getirdi.

F O2

Ardından söz alan Türksal Fırat İnce 1969 İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi'nde bu güzel arkadaşlarım ile bir araya geldik ve her şeyimiz ile orada sanata büyük bir niyet ve azim ile sarılmanın şevkini ve heycanını yaşadık. Son sözü alan Emin Mustafa Çizenel ise yaptığı konuşmada "Biz 5 Kıbrıslı türk akademiye gittik akademi Türkiye’nin 150 yıllık geçmişi olan bir okul sanatçı yetiştiren artist yetiştiren bir okul Türkiye’nin en ünlü sanatçılarından bir olan hocamız Devrim Erbil’in desteği ile açtığımız 5 Kıbrıslı ressam sergimiz ile bizler bir havaya girmiştik fakat o okulu bitirsek bile bir şey olmadığımızı sonradan anladık. 

Siz MHA aracılığı ile Ben buradan bir çağrıda bulunmak istiyorum bu sergilerin anısına bunu buradan söylemek istiyorum böyle bir projeye bizlere sponsor olmak isteyen var ise bizler tüm dökümanlar’ımız ile hazırız. Bu toplumun hafızasına yerleşecek bir kompozisyon olduğunu düşünüyorum bu beş Kıbrıslı ressam".
Diyerek sözlerini noktaladı. Konuşmaların Ardından ise yemeğe geçildi.(MHA)

F O1

Editör: Fatoş Dalcı