(31.10.2023…..MHA…..) Bu sabah Roman E isimli Panama bandıralı gemi ile AKSA adaya 35 megawatt gücünde 2 adet yeni jeneratör getirdi.

AKSA'ya jeneratör sevkiyatının ne zaman gerçekleşeceği sorusuna ise bir yetkili şöyle cevap verdi; Prosedürlerin ve belgelerin hazır duruma getirildiği andan itibaren sevkiyatımız başlayacaktır. Bu zor ve büyük bir sevkiyattır. Planlama ve programlama ister. Yetkililer bu konuda yarından itibaren görüşmeler gerçekleştirdikten sonra perşembe veya cuma günü jeneratörlerin sevkiyatına başlanacaktır.

AKSA şu an mevcut jeneratörler ile 153 megawatt elektrik üretimi gerçekleştirip KIB-TEK’e vermektedir.

aksa-2

Şu an için iki yeni jeneratör daha adaya getirilmesi ile birlikte AKSA’nın üretim kapasitesi toplam 35 megawatt daha artarak 188 megawatta ulaşacaktır. Her biri 17.5 megawatt olan 2 jeneratörün de devreye girmesi ile AKSA’nın 40 gün sonra toplam elektrik üretim kapasitesi 188 megawatta çıkacaktır.

Bu yeni jeneratörlerin kurulumuna ise önümüzdeki hafta başlanacağı bilgisi verildi.

Kurulumun tamamlanması ve devreye girmesi için tahminen 40 günlük bir süreye ihtiyaç duyulduğu bildirildi.

aksaaa

Bir yetkilinin verdiği bilgiye göre Adanın genel elektrik talebi değişkenlik göstermektedir. Yaz aylarında bu talep 400-450 megawatta kadar çıkabilmektedir, ancak mevcut bu dönemde ise talep oldukça düşüktür.

AKSA kapasitesini artırıp KIB-TEK’e toplamda 188 megawatt enerji akışını 2 ay içerisinde sağlamış olacaktır. (MHA)