Çatalköy’de suçüstü yakalandılar
DÖRT AYDA 10 KİLO UYUŞTURUCU
Çatalköy’de 20 farklı noktaya 560 gram Hintkeneviri bıraktıkları iddia edilen iki zanlının, dört ayda toplam 10 kilo uyuşturucuyu dağıtıp karşılığında para aldıkları öne sürüldü. Zanlılar 8 gün daha tutuklu kalacak.
Çatalköy bölgesinde uyuşturucu dağıtımına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında iki zanlı suçüstü yakalandı. Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerinin takibe aldığı zanlıların aracında ve üzerlerinde uyuşturucu madde ele geçirilirken, soruşturmanın cep telefonlarından elde edilen bulgularla genişletildiği belirtildi.
20 FARKLI NOKTAYA UYUŞTURUCU BIRAKTIKLARI İDDİASI
Edinilen bilgiye göre, alınan ihbar üzerine AB 736 D plakalı araç, Çatalköy yolu üzerinde polis ekipleri tarafından takibe alındı. Aracı park ederek belirlenen konumlara uyuşturucu bırakmaya çalıştığı öne sürülen F.G. suçüstü yakalandı. Araçta bulunan Z.Y. de tutuklandı.
Araçta yapılan aramada konsol üzerinde paketlenmiş 28 gram, F.G.’nin üzerinde ise 56 gram uyuşturucu madde bulundu. İlk sorgusunda uyuşturucu maddeleri farklı lokasyonlardan aldığını itiraf ettiği belirtilen F.G.’nin verdiği bilgiler doğrultusunda soruşturma derinleştirildi.
EVDE SATIŞA HAZIR UYUŞTURUCU BULUNDU
Girne Kaza Mahkemesi’nde görülen tutukluluk duruşmasında ifade veren Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Adnan Kardeşler, zanlıların Çatalköy bölgesinde 20 farklı konuma toplam 560 gram Hintkeneviri türü uyuşturucu madde bıraktıklarının tespit edildiğini söyledi.
Zanlıların gösterimiyle iki ayrı lokasyonda 56 gram Hintkeneviri ele geçirildiğini belirten Kardeşler, zanlıların birlikte kaldıkları dairede mahkeme emriyle arama yapıldığını kaydetti. Aramada, şeffaf naylonlar içerisinde paketlenmiş ve satışa hazır 10 gram uyuşturucu madde bulunduğu ifade edildi.
DÖRT AYDA 10 KİLO DAĞITIM İTİRAFI
Polis memuru Kardeşler, zanlı F.G.’nin itiraf içerikli ifade verdiğini belirterek, söz konusu ifadede Arap kökenli bir şahsın yönlendirmesiyle temmuz ayından ekim ayına kadar farklı lokasyonlara toplam 10 kilo Hintkeneviri bıraktıklarını ve karşılığında para aldıklarını itiraf ettiğinin aktarıldığını söyledi.
Zanlıların cep telefonlarında yapılan incelemelerde çok sayıda bilgiye ulaşıldığını kaydeden Kardeşler, F.G. ve Z.Y.’nin ortak WhatsApp gruplarının bulunduğunu, bu gruplarda çeşitli konumlar ile çok sayıda uyuşturucu madde fotoğrafının tespit edildiğini mahkemeye aktardı.
Soruşturmanın çok yönlü sürdüğünü belirten polis, zanlıların 8 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.
Yargıç Mine G. Serden, soruşturmanın ciddiyetini dikkate alarak iki zanlının da 8 gün daha tutuklu kalmasına emir verdi.