49 YILDIR ÖZGÜRCE VE BAĞIMSIZCA…

20 TEMMUZ BARIŞ VE ÖZGÜRLÜK BAYRAMI İSKELE’DE COŞKUYLA KUTLANDI

Kıbrıs Türk halkına bağımsızlığı armağan eden, esaretten özgürlüğe kavuşturan, Mutlu Barış Harekatı’nın yıldönümünde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde gurur ve coşku hakim. 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 49. Yıldönümü ada genelinde olduğu gibi İskele’de de coşkuyla kutlandı.  İskele’deki törenlere İskele Kaymakamı Ertuğrul Toroslu, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, KTBKK adına Personel Albay Atakan Atasever GKK adına Piyade Yüzbaşı Çağdaş Abiç, İskele Belediyesi Meclis Üyesi İldeniz Elbasan,  İskele Polis Müdür Vekili Rüstem Tunçtaşlı, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı İskele Bölge Müdürü Cemal Betmezoğlu, siyasi parti temsilcileri, okullar, kurum kuruluş ve derneklerle birlikte 7’den 70’e çok sayıda kişi katıldı.

İLK DURAK ATATÜRK ANITI

İKİNCİ DURAK ECEVİT MEYDANI OLDU

Protokol sırasına göre anıta çelenklerin sunulduğu, saygı duruşunda bulunulduğu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekildiği Atatürk Anıtı önündeki törenin ardından geçilen Ecevit Meydanı’ndaki tören ise İskele Kaymakamı Ertuğrul Toroslu, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Piyade Yüzbaşı Çağdaş Abiç’in tören birliklerinin ve halkın 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramını kutlamasıyla başladı.

TOROSLU: “ÖZGÜRLÜĞE KAVUŞMANIN MUTLULUĞUNU MİNNET DUYGULARIYLA YAŞAMAYA DEVAM EDİYORUZ”

İskele Ecevit Meydanı’nda düzenlenen törenlerde günün anlam ve önemini anlatan konuşmalar ve şiirler okunurken, İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu ile KKTC Karadeniz Kültür Derneği Kuzeyin Yıldızları Horon Ekibi de dans gösterilerini sundu.  Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmasında KKTC’nin yaşatılması için kararlılık vurgusu yapan İskele Kaymakamı Ertuğrul Toroslu, Barış harekâtı ile özgürlüğe kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ve en derin minnet duygularıyla da yaşamaya devam ettiklerini ifade etti. Konuşmasında Mehmetçik ve Mücahitleri, Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ı rahmet ve minnetle anan Kaymakam Toroslu, konuşmasının devamında ise şunlara yer verdi: “Güzel adamızda Kıbrıs Türk Halkı adına barış, huzur ve güvenliğin temellerinin atıldığı şanlı günün 49. uncu yıldönümünde aranızda olmaktan büyük onur ve kıvanç duymaktayım. Kıbrıs Türk Halkı hiçbir zaman zincire vurulmayı, köleleştirilmeyi kabul etmemiş bu duruma başkaldırmaktan vazgeçmemiştir. Kıbrıslı Türkler misak-ı milli sınırları dışında kalıp Türk bayrağını dalgalandırmayı başarabilmiş tek Türk topluluğudur. Bu biz Kıbrıslı Türkler için en büyük övünç kaynağıdır.” İskele Kaymakamı konuşmasının sonunda ise her zaman Kıbrıs Türk Halkının yanında olan Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’ne şükranlarını sundu.

ARDIÇ:  “VERİLEN MÜCADELELER NETİCESİNDE BUGÜNLERE GELİNDİ”

Törende günün anlam ve önemini belirten bir diğer konuşmayı ise GKK’dan Piyade Üsteğmen Mesut Ardıç yaptı.  Ardıç, Kıbrıs Türk halkının tarih boyunca verdiği büyük mücadeleler neticesinde bugünlere gelindiğini ifade etti.

20 TEMMUZ’U ŞİİRLERLE KUTLADILAR

Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yanı sıra Dr. Suat Günsel Devlet İlkokulu öğrencisi Ali Cevizli ‘Kıbrıs’ın Şanslı Günü’, Şht İlker Karter İlkokulu öğrencisi Hilmi Öztugay ‘20 Temmuz’, İskele Evkaf TMK Öğrencisi Tülay Sefer ’20 Temmuz’, İskele Ticaret Lisesi öğrencisi Mehmet Arslan “Özgürlük Marşı”, Bekirpaşa Lisesi öğrencisi Öznur Gökçe ise “20 Temmuz Sabahı” isimli şiirler okudular.

İSKELE’DEKİ TÖREN RESMİ GEÇİT İLE SON BULDU

İskele Ecevit Meydanı’ndaki tören, resmi geçitin ardından son buldu. Törenlerin ardından İskele Kaymakamı Ertuğrul Toroslu, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, KTBKK adına Personel Albay Atakan Atasever, GKK adına Piyade Yüzbaşı Çağdaş Abiç, İskele Belediye Gazinosu’nda yapılan bayram kutlamasında halkla bir araya geldiler.