Feyzioğlu, 20 Temmuz Fen Lisesi heyetindeki öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelerek gelecek planlarını dinledi. KKTC'ye ilk kez 1976 yılında dedesi Turhan Feyzioğlu'nun görevi dolayısıyla geldiğini ifade eden Feyzioğlu, yıllar içinde pek çok kez adayı ziyaret ettiğini ve Turhan Feyzioğlu'nun Türkiye'nin Kıbrıs'tan sorumlu ilk başbakan yardımcısı olduğunu belirtti.

Feyzioğlu, Kıbrıs'ın farklı zorluklarını ve sıkıntılı yıllarını tanık olduğunu dile getirdi. Ancak halkın güçlü, cesur, azimli ve inatçı olması sayesinde kısıtlı yardım ve desteğe rağmen 11 yıl boyunca kimliğini korumayı başardığını vurguladı.

Lefkoşa Büyükelçisi olarak atanıp adada yaşamaya başladığından beri birçok yeri gezdiğini ve insanlarla tanıştığını ifade eden Feyzioğlu, Kuzey Kıbrıs'ı ve insanlarını çok sevdiğini belirtti. Halkın içinde olmayı tercih ettiğini ve üsten bakan yaklaşımlardan hoşlanmadığını ifade ederek, halkın sağduyusunu önemsediğini vurguladı.

Öğrencilerin kariyer planlarını da dinleyen Feyzioğlu, Türkiye'nin KKTC'ye dünyada en çok burs sağlayan ülke olduğunu söyledi ve gençlere hedeflerine ulaşma konusunda başarılar diledi.