Bu yılki ödül törenine, Kutlu Adalı'nın eşi İlknur Çakmak ile Hakan Çakmak'ın da katılımıyla birlikte, Basın-Sen Genel Sekreteri Serkan Soyalan başkanlığında ve Basın-Sen Örgütlenme Sekreteri Növber Gürtay'ın başkan yardımcılığında oluşturulan jüri tarafından değerlendirme yapıldı.

Onur Ödülü, Kıbrıs Türk basın dünyasının saygın isimlerinden İbrahim Aziz'e layık görüldü. Aziz, uzun yıllardır gazetecilik mesleğine verdiği katkılar ve özgür basın mücadelesindeki etkin rolüyle ödüle layık görüldü.

Basın-Sen Özel Ödülü ise İsias Muhabirliği ile Özgür Gazete muhabiri Kadir Sidal'a takdim edilecek. Kadir Sidal, habercilik alanındaki özverili çalışmaları ve gazetecilik etiğine olan bağlılığıyla öne çıktı.

Hakan Çakmak Özel Ödülü ise BRTK ekranlarında Vizyon Programı ile izleyicilerin beğenisini kazanan Serda Özdemirgil Tüzel'e verildi. Serda Özdemirgil Tüzel, programıyla kaliteli ve nitelikli içerik sunarak izleyicilerin ilgisini çekti.

Ayrıca, ödül töreninde "En İyi Haber" kategorisinde "Kedimiz Var Diye Çocuk Yapmıyorlar" başlıklı haber Bugün Kıbrıs tarafından ödüle layık görüldü. Yılın TV Yayıncısı ödülü ise Nazar Erişkin'in sahibi oldu.

Ödül töreninde, mesleğe emek veren isimler de unutulmadı. Özgül Mutluyakalı (TAK), Özten Büyükalsancak (BRTK) ve Ulaş Barış (Kıbrıs Postası), uzun yıllar boyunca basın sektöründe gösterdikleri emekleriyle "Mesleğe Emek Verenler" ödülünü aldılar.

Basın emekçilerinin ödüllendirildiği törende, Meltem Sonay (Yenidüzen), Pembe Düzova (First FM), Su Üçüz (Mesarya Ajans) ve Yağmur Düşer (Haber Kıbrıs) ise "Basın Emekçisi Ödülü"ne layık görülen isimler oldu.

Genç basın çalışanlarının da ödüllendirildiği törende, Öykü Kendir (Kıbrıs Postası), Tuğberk Korutürk (Kanal Sim) ve Ediz Ülker (TV 20) "Genç Basın Çalışanları" ödülünü aldılar.

Spor basınına hizmet eden isimlere de ödüller verildi. Hüseyin Kıral (Kıbrıs Genç TV) "Spor Basınına Hizmet Ödülü"nü alırken, Soydan Sakallı (Tribün Kıbrıs) ise "Spor Basın Ödülü"nü kazandı.

Ödül töreni, 25 Mayıs Perşembe günü saat 20:00'de Merkez Lefkoşa'da gerçekleştirilecek ve başarılı basın emekçileri ödüllerini alacaklar. Kutlu Adalı Basın Ödülleri, Kıbrıs Türk basın dünyasının başarılarını ve kalitesini teşvik etmeyi amaçlayan önemli bir etkinlik olarak her yıl düzenlenmeye devam ediyor.