Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ve Kıbrıs Polifonik Korolar Derneği (KPKD) iş birliğinde devlet sanatçısı usta piyanist Ayşegül Sarıca anısına düzenlenecek olan 3. Gülsin Onay Piyano Festivali, 3-7 Kasım 2023 tarihleri arasında Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleştirilecek.

gulsinonay

Atlı Group ana sponsorluğunda düzenlenecek olan piyano festivalinde piyano yarışmalarının yanı sıra festival dinletileri de jüriler önünde yapılacak. Kıbrıs Polifonik Korolar Derneği’nden edinilen bilgiye göre Türkiye’nin seçkin piyanistlerinden Prof. Hande Dalkılıç ile Doç. Tayfun İlhan ve ülkemizin önemli piyanistlerinden Eser Öktem, Maka Rothery ve Yrd. Doç. Dr. Atakan Sarı yarışma jürisinde yer alacak. Festival konserleri de jüri üyeleri tarafından değerlendirmeye tabi tutulacak olup, jüride Serpil Özyüksel, Gözde Özyüksel ve Rana Uluçay yer alacak.

atakansari

Festival kapsamında 3 Kasım 2023 Cuma günü Maka Rothery açılış konserini gerçekleştirecek. 4 Kasım 2023, Cumartesi günü ise Rauf Kasımov tarafından açık ders sunumu yapılacak. Piyano atölyeleri ve konserlerle devam edecek festivalde Eser Öktem ile Yrd. Doç. Dr. Atakan Sarı “4 El Piyano” konseri verecek. Dünyaca ünlü Piyanist Gülsin Onay ise 7 Kasım 2023 Salı akşamı sanatseverler ile bir araya gelerek festivalin kapanış resitalini gerçekleştirecek.

Tüm müzik severler, piyano eğitmenleri ile piyano öğrencileri için özel bir festival olacak olan 3. Gülsin Onay Piyano Festivali’ne katılmak ve etkinliklerde yer almak isteyenler başvurularını  https://gulsinonaypiyanofestivali.emu.edu.tr linki üzerinden yapabilirler.

poster