22.6.20 tarihinde saat 11.00 raddelerinde Gazimağusa’da T.G’e ait iki kez girdiği evden bir litrelik kola sirkat eden R. G., kamera kayıtlarından yapılan inceleme sonucu 30.6.20 tarihinde tespit edilerek tutuklanmış ve aleyhine geceleyin ev açma ve sirkat, mülke tecavüz ve sirkat suçlamasıyla dosya tanzim edilmişti. Aleyhine getirilen suçlamalarla ilgili bugün 09.11.20 tarihinde Gazimağusa Mahkemesi’nde oturum gerçekleştiren ağır ceza mahkemesi işlemiş olduğu suçlardan suçlu bularak 6 ay hapislikle cezalandırdı.
Başkan kıdemli yargıç Fatma Şenol, kıdemli yargıç Ayşen Toroslu ve yargıç Hazan Aksun’dan oluşan ağır ceza mahkemesinin kararı yargıç Hazan Aksun tarafından okundu.
Aksun, sanığın 22.6.20 tarihinde Gazimağusa’da T.G isimli şahsın kapalı ancak kilitsiz penceresinden evin içerisine girdiğini ancak bir şey bulmaması nedeniyle aynı yerden çıkış yaptığını, aynı günün akşamında aynı eve bu sefer kapalı ancak kilitsiz mutfak penceresinden tekrar girdiğini ve mutfak bölümünden 1 litrelik kola sirkat ettikten sonra ayrıldığını belirtti.
Şikâyet üzerin incelenen kamera görüntülerinden sanığın 30.6.20 tarihinde tespit edilerek tutuklandığına değinilen kararda sanığı suçlu bulup mahkûm edildiği belirtildi
Herkesin maddi ve manevi gelirini geliştirme hakkına sahip olduğu, kimsenin başkasının evine izinsiz girmeye ve alın teri ile aldığı şeyleri almaya hakkı yoktur denilen kararda, hırsızlık olaylarının toplumu tedirgin eden ve geren unsurlar arasında olduğuna dikkat çekildi.
USLANMAYAN SANIĞIN BENZERİ 33 SABIKASI MEVCUT
İşlenen suçlar ağır suçlardandır denilen kararda, geceleyin ev açma ve sirkat suçunun 10 yıl, mülke tecavüz suçunun 5 yıl ve sirkat suçunun 2 yıl hapislikle cezalandırılabileceğinin öngörüldüğü ceza yasasında sanığa ceza takdir ederken kişisel durumuna bakılmak gerektiğine değinilerek sanığın benzeri suçlardan 33 adet azımsanmayacak sabıkası mevcut olduğu, almış olduğu uzun süreli hapislik cezalarına rağmen uslanmadığı ve halen bu suçları işlemeye devam etmekte olduğu, kısaca sirkat’ı alışkanlık haline getirdiği görülmektedir denildi.
SANIĞA 6 AY HAPİSLİK CEZASI
Netice olarak sanığı işlemiş olduğu suçlardan suçlu bulup mahkûm ettiklerini söyleyen Yargıç Hazan Aksun, sanığa 6 ay hapis cezası takdir edildiğini söyledi. (MHA)