Millet İttifakı liderleri dün ortak Cumhurbaşkanı adayı gündemiyle Saadet Partisi Genel Merkezi’nde toplandı. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun ev sahipliğinde bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in buluşması yaklaşık 5,5 saat sürdü. 

"ORTAK BİR ANLAYIŞA ULAŞMIŞ BULUNMAKTAYIZ"

İlk kez ortak adayın isim bazında gündeme geldiği toplantının ardından liderlerin imzasıyla yapılan ortak açıklamada, “Millet İttifakını oluşturan siyasi partilerin genel başkanları olarak 28. Dönem TBMM ve 13. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak Cumhurbaşkanı adayımız ve geçiş süreci yol haritası konusunda ortak bir anlayışa ulaşmış bulunuyoruz. Genel başkanların partilerinin yetkili kurullarını bilgilendirmeleri sonrası nihai açıklamayı 6 Mart 2023 tarihinde kamuoyu ile paylaşmak  üzere Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde tekrar bir araya geleceğiz” denildi.

AKŞENER ŞOKU! İHTİMAL YÜZDE BİR BİLE OLSA...

Milliyet’in masa kaynaklarından edindiği bilgiye göre, toplantıda ortak aday olarak sadece Kılıçdaroğlu’nun ismi gündeme geldi. Karamollaoğlu, Babacan, Uysal ve Davutoğlu, CHP liderinin adaylığına destek verdi. Ancak Akşener, adaylık konusu açılınca, “kazanacak aday” vurgusunu yineledi. Kaybetme ihtimali yüzde bir olması halinin dahi çok iyi analiz edilmesi gerektiğini dile getirdi. Akşener CHP liderinin adaylığına ilişkin olumlu ya da olumsuz bir ifade kullanmadı, ama Kılıçdaroğlu dışında isimlerin de konuşabileceğini ifade etti.

(MEHTAP GÖKDEMİR- MİLLİYET)