70 İHTİYAÇLI ÇOCUĞA EĞİTİM BURSU VERİLİYOR.

(14.08.2023….. MHA…..) Kıbrıs Türk Eğitim Vakfı’nın belirleyeceği 70 çocuğa Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği eğitim bursu verecektir. Burada KTEV 70 çocuk belirleyip bunların eğitim masraflarına da Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği üstlenecektir.

Adıyaman’da İsias Hotelde hayatlarını kaybeden Şampiyon Meleklerin isimlerinin yaşatılacağı 70 çocuğa Kıbrıs Türk Eğitim Vakfı ile Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği bu imkanı verecek.mhamanşet--Kurtarıldı-Kurtarıldı-1

İş birliği protokolü imza töreninde konuşan Kıbrıs Türk Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Umure Örs, KTEV’in 29 yıldır 2 bine yakın gence burs verdiğini, Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği ile imzaladıkları protokol sayesinde de 70 çocuğa daha eğitim bursu vereceklerini açıkladı.

Örs, eğitimde fırsat eşitliği düşüncesiyle hareket ettiklerini, kendileri için sanat ve spor dalındaki eğitimin de büyük önem taşıdığını anımsattı.

Örs bu iş birliğinin toplumsal duyarlılığı artırması dileğinde de bulundu.

mhamanşet--Kurtarıldı-Kurtarıldı2

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Karakaya da depremde çocuklarını kaybeden aileler olarak çocukların adlarının yaşatılacağı her türlü mücadele ve dava sürecine ilişkin her türlü girişimi yapmayı görev bildiklerini ifade etti.

Karakaya gelecek nesillerin topluma yararlı bireyler olarak yetişmesinin önemine vurgu yaparak, bu çerçevede 70 çocuğu belirleyecek olan KTEV olacak ancak burs paralarını ise Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği tarafından bu 70 çocuğun eğitim masrafları karşılanacaktır. (MHA)