Mağusa Kültür Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. 

Yayınlamış oldukları açıklama şu şekildedir;

Mağusa’da artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak…

Mağusa Kültür Derneği olarak Türkiye’de yaşanan deprem nedeniyle genelde yitirilen tüm kayıpların özelde ülkemizin kayıplarının derin üzüntüsü içindeyiz.

Son günlerde Mağusa’da derin acılar bırakan olaylar yaşanmıştır. Gazimağusa Türk Maarif Koleji öğrencilerinden, öğretmenlerinden ve diğer vatandaşımızdan oluşan 47 canı kaybetmenin acısı, 16 yaşındaki kız çocuğunun öldürülmesinin acısı, başka bir gencimizin trafik kazasında yitirmenin acısı yüreklerimizi yakarken; her yıl 8 Mart’ta hayatını kaybeden 129 emekçi kadının anısına Sessiz Kitap Okuma Etkinliği ile düzenlediği anma törenini bu yıl gerçekleştirmeyecektir.

8 Mart’ın simgesi olan 129 emekçi kadının ölümle sonuçlanan hak arayışlarının sebepleri gerek iş yaşamında gerekse sosyal ve yaşamın diğer alanlarında karşılaştıkları engeller ve adaletsizliklerdi. Mağusa Kültür Derneği de ülkemiz için her biri ayrı bir değerde olan ve ihmal kurbanı olan kayıplarımızın adalet arayışına her anlamda destek verecektir.

Ayrıca her geçen gün ülkemizde kadına yönelik şiddet olaylarının artması ve dahası kadına yönelik şiddet olaylarının kadın cinayetlerine dönüşmüş olması, her kesimden kadına ulaşabilecek, her şehirde en az bir Kadın Sığınma Evi'nin ivedi olarak gerekliliğini ortaya koymaktadır.

Bu vesile ile hayatlarının baharında yitirilen tüm canların adalet arayışlarının takipçisi olacağımızı bir kez daha dile getiririz.