(22.12.2023.....MHA....)Gazimağusa’da ciddi darp ve zorla adam kaçırma suçlarıyla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor. 

Polis, ciddi şekilde darp edilip  zorla kaçırırılan A.A.’nın şikayeti üzerine soruşturma başlattı.Meseleyle ilgili B.Y. ve B.E. ‘Yi tutuklayan polis zanlı aleyhine tutukluluk emri istedi. 

Meseleyle ilgili tutuklanan  zanlılar, bu sabah, Gazimağusa’da mahkemeye çıkartılarak  aleyhlerine 3’er  gün tutukluluk emri alındı.

Bugünkü duruşmada, mahkemeye meseleyle ilgili olguları Gazimağusa polisi Süleyman Açıkada aktardı.

Süleyman Açıkada, zanlıların, beraberlerindeki 2 kişiyle 19.12.2023 tarihinde, saat 19:00 sıralarında, Gazimağusa’da Ağıllar bölgesinde,kendine ait ağıl bölgesine geldiği gerekçesiyle, tasarrufunda bulundurduğu taş ile  A.A.(E-25)’in kullanımındaki aracın ön ve arka camlarını kasten kırıp, ön kaput ile sağ ön kapısını da kasten ezmek suretiyle hasara uğrattıktan sonra, A.A.’nın vücudunun muhtelif yerlerine yumruk ve tekme vurup ciddi şekilde darp edip, rızası dışında zorla alıkoyarak, kullanımlarındaki araca bindirerek başka bir yere götürüp “Seni öldürecem, benim çöplüğüme giremezsin” diye şiddet tehdidinde bulunduğunu söyledi.

Açıkada, derdest emri gereği tutukladığı zanlılar hakkındaki soruşturmasını henüz tamamlayamadığını belirtti ve mahkemeden zanlılar hakkında ek tutukluluk emri istedi.

Mahkeme, zanlıların 3’er  gün tutuklu kalmasına emir verdi. (MHA)