Adıyaman Valiliği İl İdare Kurulu, İsias Otel davasından ayrılan Adıyaman Belediyesi'ndeki kamu görevlileri hakkında soruşturma izni verdi.

İl İdare Kurulu'nun gerekçeli kararında, binanın yapısal kusurları ve donatı eksikliklerinin yıkıma sebebiyet vermiş olabileceği belirtilerek denetim görevlerinin yerine getirilmediği vurgulandı. Ayrıca, proje bilgileri ile ruhsat bilgilerinin uyuşmadığı ve otele ilişkin yapı ruhsatı verilirken binanın statik projelerinin değişen kullanım durumu dikkate alınarak yeniden değerlendirilmesi gerektiği halde bunun yapılmadığı belirtildi. Mevzuata uyulmadan yapı ruhsatı verildiği de karar metninde yer aldı.

Bu çerçevede, yapı ruhsatında imzaları bulunan ve sorumlulukları tespit edilen Adıyaman Belediyesi'nin ilgili dönemlerdeki Ruhsat Büro Teknisyeni, Ruhsat Büro Şefi, İmar Müdürü ve Belediye Başkan Yardımcılarından hayatta olan dört kişi aleyhine soruşturma izni verildi.

Bu karar, İsias Otel davasında ihmali bulunduğu değerlendirilen kamu görevlilerinin yargılanmasının önünü açarken, kamu görevlilerinin sorumluluklarının sorgulanması açısından da önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Editör: Fatoş Dalcı