Dr. Ahmet Savaşan, Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı olarak 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında, 19 Mayıs ruhunun Kuzey Kıbrıs'ta varlığı ve devletinin devamıyla birlikte Türkiye'nin ayrılmaz bir parçası olan Kıbrıs Türklerinin garantisi olduğunu vurguladı.

Savaşan, gençlere değer veren ve onları en iyi şekilde yetiştirerek geleceğe hazırlayan milletlerin geleceğe güvenle bakabileceğini belirtti. 9 Mayıs'ta yakılan meşalenin ışığında, Türkiye Cumhuriyeti'nin çağdaş ve demokratik bir hukuk devleti olmayı başardığını ve gençlerin üstün gayretleri ve çalışmalarıyla güçlü bir ülke olarak sonsuza kadar yaşatılacağına inandığını ifade etti.

Savaşan, var olmanın ve gelişmenin iyi eğitim almış, özgüveni yüksek ve kendini sürekli geliştiren gençlerle mümkün olduğuna inandığını belirtti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gençlere verdiği önemi anımsatarak, gençlerin cesaretlendirip sürdüren bir güç olduğunu ve onların aldıkları terbiye ve kültür ile insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaklarını söyledi.

Mesajında, Türk Milleti'nin bağımsızlığını kazanmasında büyük önem taşıyan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün inanç ve birlik bilinciyle Samsun'a doğru yola çıktığını ve bağımsızlık mücadelesini başlattığını vurguladı. Bağımsızlığın, vatanı uğruna ölmeyi göze alan vatanseverlerin cesaretiyle elde edildiğini ifade etti.

Savaşan, mesajının sonunda bizlere emanet edilen vatanları bütün güzellikleriyle, milli ve manevi zenginlikleriyle gelecek nesillere teslim etmenin hepimizin sorumluluğu olduğunu belirtti. Türk Milleti'nin birlik ve beraberlik içinde bu görevi sonsuza kadar kararlılıkla yerine getireceğine inancının tam olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve vatanları için canlarını feda eden aziz şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla anarak, herkesin 'Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı içtenlikle kutladı.