Demokrat Parti (DP) Genel Sekreteri Serhat Akpınar, Güne Dair programında yaptığı açıklamalarda yeniden milletvekili adayı olmayacağını duyurdu.

Nazar Erişkin’in sunduğu programda konuşan Akpınar, mevcut yönetim anlayışıyla herhangi bir değişimin mümkün olmadığını vurguladı.

Hükümet içerisinde Demokrat Parti olarak birçok karardan haberdar edilmediklerini ifade eden Akpınar, DP Genel Başkanı ve Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu’nun da bu durumdan rahatsızlık duyduğunu söyledi.

Hükümette yaşanan olumsuzluklara karşı çıktıkları için “uyumsuz” olarak nitelendirildiklerini belirten Akpınar, “Başta Başbakan Ünal Üstel olmak üzere, bazı otoriteler bizi Türkiye’ye şikâyet ediyor” ifadelerini kullandı.

Akpınar, daha önce yaptığı açıklamalarda da koalisyon ortakları arasında yeterli istişarenin sağlanmadığını dile getirmiş, bazı önemli düzenlemelerin Demokrat Parti’ye danışılmadan gündeme getirildiğini ve partilerinin süreçlerin dışında bırakıldığını savunmuştu.