Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis, Perşembe sabahından bu yana Maraşın çitlerle çevrili bir bölgesindeki plajda alan genişletme çalışmaları yapıldığını ifade etti.

Anastasiadis, "bu gelişmeyi gözden kaçırmayacağız, bugün uluslararası hukukun savunucuları gibi görünenler için uygun girişimleri yapacağız" dedi.

Anastasiadis ayrıca, "bir ülkenin egemenliğinin başka bir ülke tarafından ihlâl edilemeyeceği ilkesinin, hem uluslararası topluma hem de NATO müttefiklerine ve aynı zamanda Avrupa'nın gelecekteki ortaklarına sürekli meydan okuyan bir ülke tarafından ihlâl edilişinin göz ardı edilemeyeceği konusunda ısrar etmeye devam edeceğiz." dedi.

Maraş sahil kesiminin yeni bir bölümünün açılması için yapılan çalışmalar hakkında KHA'ya konuşan Sözde Mağusa Belediye Başkanı Simos İoannou, "İşgal altındaki topraklardaki işgalci güç temsilcileri ile Mağusa'da Salam Politikası (işgal altındaki kentin kademeli olarak kullanıma açılması politikası)'nı sürdürüyor. Bu politika üç yıldır uygulamada. Uyarılarımız gerçeğe dönüştü." dedi.

İoannou’ya göre, gerekli önlemler alınmadığı sürece, "Golden Sands bölgesine kadar devam edecekler. Amaçları budur. Plajdan tam olarak yararlanmayı hedefliyorlar. Ambargodan yararlanarak diğer ülkelerden turist çekmek istiyorlar." dedi.

Sözde Mağusa Belediye Başkanı Varoşa’daki ihlâli durdurmak için uluslararası toplumun yetersiz kaldığına işaret ederek "ABD Başkanı'ndan, AB liderlerinden, toprak bütünlüğü ihlâl edilen bir Birlik üyesi devlete ve yıllar önce alınan BM kararlarına karşı aynı hassasiyete sahip çıkıldığını görmek istiyoruz, ancak Türkiye’nin umurunda değil" dedi.