Kıbrıs Türkü’nün her zaman Anavatan Türkiye’nin yanında olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, şahsı ve Kıbrıs Türk halkı adına Anavatan Türkiye’ye geçmiş olsun dileklerini ilettiğini söyledi. “Bizim de burada yüreklerimiz parçalandı, büyük bir üzüntü içerisindeyiz” diye konuşan Cumhurbaşkanı Tatar, yaşamlarını yitirenlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralılara da acil şifalar diledi. 
Adıyaman’da bulunan Gazimağusa Türk Maarif Koleji voleybol takımının bir otelde enkaz altında kaldığını kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, arama kurtarma ekiplerinin acilen müdahele etmeleri konusunda sabahın erken saatlerinde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, vali ve AFAD ile iletişime geçtiğini ve bu yöndeki çalışmaların sürdüğünü söyledi. 
Bugün saat 15.00’te Ercan’dan Adıyaman’a hareket edecek uçakla arama kurtarma ve Sivil Savunma ekiplerinin bölgeye intikal edeceğini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, ekiplerin arama kurtarma çalışmalarına katkı koyacaklarını söyledi. 
Cumhurbaşkanı Tatar şunları kaydetti:
“Bugün sizi büyük bir acı içinde kabul etmekteyim. Tüm Adıyaman’a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hayatını kaybedenlere rahmet diliyorum. Tüm dualarımız Türk milletiyledir ve şu anda enkaz altında kalan insanların en erken zamanda kurtarılmaları içindir. Enkaza uzman ekiplerin ulaşma arama kurtarma çalışmaları zaman alabiliyor. En erken zamanda uzmanların çalışmaları yaparak enkaz altında kalan insanların kurtarılmasının sağlanması en büyük temennimizdir”.

KKTC Adıyamanlılar Derneği Başkanı Hüseyin Kayalar ise, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın sabahın erken saatlerinde kriz masasını oluşturarak yardım ekiplerinin Adıyaman’a gönderilmesi konusunda girişimlerde bulunması dolayısıyla teşekkür etti. 
Adıyaman’da bulunan gençlerin bir an önce kurtarılmasını temenni eden Kayalar, KKTC Adıyamanlılar Derneği başkanı olarak gençlerin Adıyaman ziyaretleri konusunda öncülük ettiğini ifade ederek yaşananlardan dolayı duyduğu büyük acıyı paylaştı.