Meclis Genel Kurulu’nda Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı bütçesinin görüşüldüğü sırada T&T ile yapılan ek sözleşme ve Tahkim Kurulu konuları ele alındı.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Meclis kürsüsünden bazı değerlendirmelerde bulundu.

Sözleşme gereği Ercan Havalimanı’nın açılmak durumunda olduğunu belirten Arıklı, şartnamede yüklenici firma T&T’ye sonsuza kadar havalimanını açmama yetkisi verildiğini söyledi. 

Askere yer gösterilemediği için, askeri bölgeyle ilgili şartnamede yer alan şartların yerine getirilemediğini, şirketin bunun arkasına sığınarak açılışı yapmadığını anlatan Arıklı, Türkiye’nin yetkili makamları vasıtasıyla bu açılışı sağladıklarını anlattı.

Konuşmalardan yararlandığını söyleyen, güzel eleştiri ve öneriler sunanlara teşekkür eden Arıklı, bunları değerlendireceğini belirtti. 

Arıklı, bakanlığın birçok eksikliği olduğunu, bu bütçeyle beklentileri karşılamanın çok mümkün olmadığını ancak Maliye Bakanlığı'nın imkanlarının da bu kadar olduğunu söyledi.

Karayolları Dairesi'nin zaman içinde öksüz bir çocuk gibi bırakıldığını, oraya ne teçhizat ne teknik eleman alındığını dile getiren Arıklı, TC ile yapılan anlaşmada 320 kilometrelik köy yollarının yapımı konusunda protokol imzalandığını bunun 150 kilometresinin bittiğini, 2024 içinde kalan köy yollarının tamir edileceğini anlattı. 

Girne -Alsancak yolunu açtıklarını, o yolun Lapta oteller bölgesine kadar gitmesini de sağladıklarını sırada Çatalköy- Girne yolu genişletme çalışması olduğunu belirten Arıklı bunun yeterli olmadığını, asıl yapılması gerekenin Doğu Çevre Yolu’nu hayata geçirmek olduğunu ifade etti.

"ASELSAN AKILLI ULAŞIM SİSTEMLERİ KURACAK"

Arıklı, ASELSAN’ın uluslararası anlaşmayla bir çalışma ortaya konduğunu, akıllı ulaşım sistemleri kurulacağını ifade ederek, Azerbaycan’da bunun örneğini gözlemleme şansı bulduklarını kaydetti. 

Toplu taşıma konusunun yıllardan beri tüm ulaştırma bakanlarının çözmeye çalıştığı bir sorun olduğunu kaydeden Arıklı, neticede hedefe varılamadığını, önünde bulduğu müktesebat uyarınca konu üzerinde çalışmaya devam ettiğini, Düzce'yle ilgili çalışmaların Resmiye Canaltay'ın bakanlığı döneminde görüşüldüğünü ifade etti. 

Ongun Talat’ın Ercan Havalimanı’nın Türkiye ile Emrullah Turanlı arasındaki sorun sonucu mu açıldığı sorusu üzerine Arıklı “Olay tamamen bizim dışımızda” dedi. Turanlı mahkemeye gitseydi, olayın çok uzun zaman alacağını dile getiren Arıklı, “Bizim yaptığımız kısmi geçici kabuldür, Planlama İnşaat Dairemiz geçici kabulü yapacak, sonra lisanslandırma süreci başlıyor, lisans verildikten sonra da uluslararası akredite bir şirket gelecek” dedi, geçici kabul için bir yıllık süre olduğunu kaydetti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Tahkim Kurulu’nun kimlerden oluştuğu sorusuna, isimleri bilmediği yanıtını verdi. 

BAYBARS

Bağımsız Milletvekili Ayşegül Baybars yeniden söz alarak Devlet Havalimanlarının oluşturacağı 7 kişilik tahkim kurulunun kimlerden oluştuğunun neden şimdi açıklanmadığını sordu.

Arıklı ile Baybars arasında sözlü tartışma yaşandı. Baybars yerinden cevap veren Arıklı’ya “Sakın isimleri söylemeyin, biraz önce isimleri bilmediğinizi söylediniz. Yalancı olduğunuz ortaya çıkacak” dedi. 

TALAT

CTP Milletvekili Ongun Talat da KKTC’nin bir ihtilaf içine sokulduğunu, olayın sonunda da mahkemeye gitme yolunun kapandığını dile getirerek, bu durumu nasıl oluştuğunu sordu. 

Heyete bir iki emekli yargıç konacağının söylendiğini belirten Talat, hangi yargıçların heyete konduğunu sordu. 

Burada Kıbrıslı Türklerin çıkarlarının ön planda olmadığının, işin Türkiye’deki seçimlerden önce kapatılması için bu yolun seçildiğini öne süren Talat, elektrik kesintisi, hırsızlık olayları gibi olaylara işaret ederek havaalanının geldiği noktayı "rezillik" olarak tanımladı. 

Emrullah Turanlı’ya "güvenlikle ilgili sorumluluklarını yerine getir" bile denilemediğini de söyleyen Talat, “Hiçbir şeyin izahatını bu ülkeye vermeden siyaset yapmaya devam edemezsiniz” dedi, “Halkın neden zarara uğratıldığının” açıklanmasını istedi. 

ARIKLI

Bakan Arıklı da yerinden söz alarak eski Bakan Hasan Taçoy tarafından imzalanan anlaşmalar gereği hakem heyetinin Devlet Havalimanları tarafından belirlenmesi kararı alındığını söyledi. 

Anlaşmanın diğer şartlarını da sıralayan Arıklı, uzlaşma neticesinde mahkemeye gitmeme kararı alındığı ancak devlet meselesi olan böyle bir konuda pekala mahkemeye gidilebileceğini ifade etti.

Bunun uluslararası bir tahkim meselesi olmadığını, öyle olsa bu kadar olay yaratılmasının normal olacağını, ancak mevcut durumda konunun bir uzlaşma meselesi olduğunu dile getirdi.

ŞAHALİ

CTP Milletvekili Erkut Şahali de siyasi yetkiyle yargı yolunu kapatma cüretini nereden aldıklarını sordu. 

Şahali, sözleşmeye işaret ederek hakem heyeti sonucunu doğru bulmamaları halinde nasıl mahkemeye başvuracaklarını sordu. 

Erkut Şahali, tarafsızlık yemini etmiş bir hakimle, Türkiye’deki bazı memurların vereceği kararın nasıl aynı sayılabileceğini sordu. 

Şahali, T&T’nin 9 yıl daha Ercan işletmesinde kalmasının yaratacağı gelir farkına da işaret etti. 

31 Aralık'ta istinafa kapalı bir karar vereceğini ifade eden Şahali, bu konuyu mutlaka çözmek gerektiğini vurguladı. 

İşletmecinin Türkiye’den kaybının 60 milyon dolar zararı olduğunu söyledikten sonra işletmeye 59 milyon Euro sağlanmasının bir tesadüf olamayacağını kaydeden Şahali, açıklama istedi.

ARIKLI

Yeniden söz alan Bakan Erhan Arıklı, sanki bu sözleşmeyi Alişan Şan’la ikisi imzalamış, tek sorumlu onlarmış gibi bir hava yaratıldığını ancak bu müzakerelerin bir yıl sürdüğünü bu sürede en az 50 kere toplantılar yapıldığını, anlaşmada 100 kişinin emeği olduğunu ifade etti, bakanlık hukukçu ve bürokratları yanında dışarıdan hukukçuların da sürece dahil edildiğini belirtti. 

Protokolün o geniş ekibin çalışmasının ürünü olduğunu, hukukçuların kendilerine bu maddenin mahkemeye başvuruyu engellemediği bilgisi verdiğini kaydeden Arıklı, “Günün sonunda beğenmezsek mahkemeye gideriz” dedi.