CTP Milletvekili, eski meclis başkan yardımcılarından Armağan Candan, sahte reçete soruşturması sürecinde kamuoyunu rencide ettiği ifade edilen KKTC'nin ilk kadın eski Başbakan ve Meclis Başkanlarından Dr. Sibel Siber'in kelepçeli görüntülerine çok üzüldüğünü söyledi.

Candan, "Sibel hanımın devletin beş kuruşunu korumak için nasıl çırpındığına yıllarca şahit oldum. Ben bunu gözlerimle yaşamış biriyim” diye konuştu.

Katıldığı TV programında konuşan eski meclis başkan yardımcılarından CTP’li Armağan Candan, sahte reçete soruşturması kapsamında “25 TL için eline kelepçe vurulan” Dr. Sibel Siber için şu ifadeleri kullandı;

“Çok önemli bir soruşturma… İnsanlar da izlerken bunun sağlıklı bir şekilde, hakkaniyetli yürütüldüğünden kuşku duymaması önemli… Doktor ve eczacılarımız da bu konuda stres altındalar. İtibar endişesi içindeler. Umarım bu soruşturma tamamlanır ve olabildiğince hızlı bir süreçle suçlular varsa belli olur ve adalete teslim edilir.

Hepimizin ihtiyacı olan doktor ve eczacıların yıpranmasını hiçbirimiz istemeyiz.

Birtakım görüntüler hiçbirimizin hoşuna gitmedi. Kaçma ihtimali dahi olmayan, Mecliste de yıllarca kendisi ile çalışmış biri olarak Sayın Sibel Siber’in memleketin, bu devletin tek bir kurşunun dahi boş harcanmaması için ne büyük hassasiyetle o makamlarda oturduğuna da gözümle şahitlik etmiş biriyim. Bu noktada toplum vicdanını rahatsız etmeyecek şekilde bu işin bir an evvel tamamlanmasını bekliyoruz…”