Asgari Ücret Saptama Komisyonu yeni asgari ücreti belirlemek üzere toplandı. Toplantıya Çalışma Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, komisyonunda işçi kanadını temsil eden Hür-İş Federasyonu Başkanı Ahmet Serdaroğlu ve komisyonda işveren tarafını temsil eden Metin Arhun katıldı.

Ahmet Serdaroğlu toplantı sırasında yaptığı konuşmada, gerçekleri görerek hareket edilmesi gerektiğini ifade ederek, “Gerçekler göz ardı ediliyor. Asgari ücret belirlenir belirlenmez 1 ay sonra asgari ücret sefalet ücreti olarak karşımıza çıkıyor.

Aylardır zamlar olurken hiç mi işletmenin giderleri artmıyor. Elektriğe yüzde 15’lik zam koyulurken hiçbir işletme batmayla karşı karşıya kalmadı ki KTTO’dan ve KTSO’dan ses yok.

Geçinemeyen asgari ücretlilerinin ezilir diye memleket batıyor deniliyor. Batanı görmedik. Bütün galeriler lüks arabalarla doldu. Durmadan galeri açılıyor. Bu arabaları kim alıyor? Biz alamıyoruz.

Bunları satın alınanları ne kadar devlete vergi verildiği araştırıyor. Devlet var olmak isterse vergilerini adaletli şekilde toplayacak. Önce asgari vicdan olacak. Yardımı ve desteği, ihtiyaçlı ve ihtiyaçsız diye ayıralım” ifadelerini kullandı.